Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Σινο-ευρωπαϊκή Σύνοδος χωρίς μεγάλες προσδοκίες
[Euronews]: Σινο-ευρωπαϊκή Σύνοδος χωρίς μεγάλες προσδοκίες

[Euronews]: Σινο-ευρωπαϊκή Σύνοδος χωρίς μεγάλες προσδοκίες

Με μειωμένες προσδοκίες για μια ουσιώδη βελτίωση των σινοευρωπαϊκών σχέσεων πρόκειται να διεξαχθεί η Σύνοδος Ευρώπης – Κίνας.

Αρχικά σχεδιασμένη να λάβει χώρα στη Λειψία, δεδομένης της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης εξαιτίας της πανδημίας.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ εκτιμά πως η Κίνα γίνεται πιο ισχυρή και δφκσηδξ. Η άνοδός της είναι εντυπωσιακή και προκαλεί τον σεβασμό αλλά και πολλά ερωτήματα και φόβους».

Από τη μία πλευρά η Άνγκελα Μέρκεκ ως προεδρεύσα της Ένωσης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και από την άλλη πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπίνγκ

Οι συζητήσεις του 2019 για σύσφιξη εμπορικών σχέσεων δεν μετουσιώθηκαν σε συμφωνίες. Στην ατζέντα θα βρεθούν το εμπόριο και η οικονομία, η κλιματική αλλαγή και ο κορωνοϊός

Ο επικεφαλής της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κίνα, ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων Ρέινχαρτ Μπούτικοφερ εξηγεί με ποιο τρόπο θωρακίζεται η Ευρώπη: «Η Ευρώπη ανταπαντά με σκληρή γραμμή εξαιτίας της επιθετικής στάσης της Κίνας. Θα περιέγραφα την κατάσταση λέγοντα ςπως η Ευρώπη μαθαίνει το μάθημά της πώς να είναι λιγότερο αφελής και πιο ισχυρή και να υπερασπίζεται τις δικές μας αξίες και τα δικά συμφέροντα».

Ένα από τα δύσκολα θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων είναι και αυτό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!