Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Συνέδριο Economist: Διαφωνία Σχοινά-Σόιμπλε για το μεταναστευτικό
[Euronews]: Συνέδριο Economist: Διαφωνία Σχοινά-Σόιμπλε για το μεταναστευτικό

[Euronews]: Συνέδριο Economist: Διαφωνία Σχοινά-Σόιμπλε για το μεταναστευτικό

«Αν δεν υπάρξει μια μεγάλη ευρωπαϊκή συμφωνία για το μεταναστευτικό και το άσυλο θα συνεχίσουμε να βλέπουμε Μόριες και Φέουντα και Καλαί και άλλα απεχθή φαινόμενα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής απαντώντας στον πρόεδρο της ομοσπονδιακής βουλής της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επέκρινε την ύπαρξη μεταναστευτικών καταυλισμών στη Νότια Ευρώπη, στη συζήτηση που είχαν στο πλαίσιο του διαλόγου της 25ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist.

Είναι από τα λίγα θέματα που διαφωνώ με τον κ. Σόιμπλε (ο οποίος μετείχε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης), είπε ο Μ. Σχοινάς και εξήγησε ότι «δεν κάνουμε τη συζήτηση για τη μετανάστευση και τους καταυλισμούς σε πολιτικό κενό ή αποστειρωμένο περιβάλλον. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν έχουμε ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική κι αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ μπλοκάρουν τις προτάσεις μας (της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) γιατί πιστεύουν ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό τους αλλά κάποιων άλλων». «Τώρα πιστεύω ότι είναι η καλύτερη στιγμή από ποτέ γι’ αυτή τη συμφωνία», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Σόιμπλε για το θέμα, ο οποίος σε αντίστιξη με την κριτική που γίνεται στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ότι δεν τηρούν τους κανόνες του κράτους δικαίου και τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες, είπε δεν συζητάμε το ίδιο για τους καταυλισμούς των μεταναστών στη Ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!