Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Συνεχίζεται το ράλι ανόδου της Bitcoin
[Euronews]: Συνεχίζεται το ράλι ανόδου της Bitcoin

[Euronews]: Συνεχίζεται το ράλι ανόδου της Bitcoin

Στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών και συγκεκριμένα στα 44.795 δολάρια έφτασε το bitcoin, αφού η Tesla δήλωσε ότι αγόρασε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια του ψηφιακού νομίσματος. Η εταιρεία του Έλον Μασκ ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιτρέψει στους πελάτες της να αγοράσουν τα ηλεκτρονικά της οχήματα με bitcoin.

«Νομίζω ότι αυτή η τάση είναι αξεπέραστη. Πιστεύω ότι όχι μόνο με το bitcoin, αλλά και με άλλα κρυπτονομίσματα, σταθερά νομίσματα θα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για τις συναλλαγές τα επόμενα πέντε χρόνια. Δεν τίθεται ζήτημα για την τάση της τιμής του bitcoin τον τελευταίο χρόνο, ακόμα και πιο πριν. Επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία για την αστάθεια του bitcoin με την πάροδο του χρόνου. Η δική μου σύσταση προς έναν ανεξάρτητο επενδυτή είναι να μην επενδύσει τον συνταξιοδοτικό του λογαριασμό ή κάτι πολύ σημαντικό σε bitcoin.» δήλωσε ο οικονομολόγος Ρίτσαρντ Λίονς.

Αν και τα τελευταία δύο χρόνια οι εταιρείες έχουν αγκαλιάσει την τεχνολογία που βασίζεται στα ψηφιακά νομίσματα, όπως είναι το bitcoin, μια έννοια γνωστή ως blockchain, δείχνει ότι οι πραγματικές χρήσεις για το bitcoin δεν έχουν αλλάξει πραγματικά από το ράλι που έγινε πριν από τρία χρόνια. Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από εκείνους που δεν εμπιστεύονται τα τραπεζικά συστήματα, εγκληματίες που θέλουν να ξεπλύνουν χρήματα και κυρίως ως αποθεματικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!