Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Euronews]: Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη UEFA – Super League
[Euronews]: Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη UEFA – Super League

[Euronews]: Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη UEFA – Super League

Νέο επεισόδιο στη διαμάχη UEFA και των ομάδων που στηρίζουν τη δημιουργία μιας κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας στο ποδόσφαιρο.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ζήτησε την εξαίρεση του δικαστή της Μαδρίτης, που προεδρεύει της υπόθεσης της Ευρωπαϊκής Super League, και κατέθεσε έφεση σε ανώτερο δικαστήριο στην ισπανική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ότι παρατηρήθηκαν «σημαντικές παρατυπίες».

Η UEFA ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την πειθαρχική δίωξη εναντίον των ομάδων που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή Super League (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους), μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Μαδρίτης ότι δεν πρέπει να επιβάλλει κυρώσεις.

Η έρευνα εναντίον των τριών συλλόγων είχε ξεκινήσει αλλά ανεστάλη τον Ιούνιο, αφού η UEFA ειδοποιήθηκε από τις ελβετικές αρχές για δικαστική απόφαση του δικαστηρίου στη Μαδρίτη.

Πρόκειται για μία υπόθεση που φαίνεται πλέον να αναγκάζει την UEFA να υπερασπιστεί τον οργανισμό της από κατηγορίες που σχετίζονται με το δίκαιο του ανταγωνισμού, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο σε μελλοντικές προσπάθειες.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να «υπερασπίζεται τη θέση της σε όλες τις σχετικές δικαιοδοσίες» και ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του 17ου Εμπορικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης, το οποίο ζήτησε επίσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να εξετάσει εάν η UEFA παραβίασε το δίκαιο ανταγωνισμού της ΕΕ με τις ενέργειές της στην υπόθεση της ευρωπαϊκής Super League.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!