Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Σίλβα
[Euronews]: Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Σίλβα

[Euronews]: Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Σίλβα

Ζητήματα που σχετίζονται με την πορτογαλική ατζέντα της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην περιοχή, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στη Λισαβόνα με τον ομόλογό του Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Λισαβόνα με την ευκαιρία της ανάληψης από την Πορτογαλία της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τέταρτη φορά. Οι δύο Υπουργοί είχαν συζητήσεις και μετά προέβησαν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Ο ΥΠΕΞ είπε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε κατεξοχήν ευρωπαϊκό πρόβλημα, και ιδιαίτερα για την ανάγκη η Τουρκία να αποφύγει ενέργειες που υπονομεύουν την προοπτική επανάληψης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, όπως την απόφασή της να ανοίξει την περιφραγμένη περιοχή στα Βαρώσια και τις παράνομες ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Είπε ότι επανέλαβε πως η πλευρά μας παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων, υποστηρίζοντας πλήρως την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για μια συνολική διευθέτηση, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και σύμφωνη με το διεθνές και το κοινοτικό δίκαιο.

Εξέφρασε επίσης την ειλικρινή εκτίμηση της Κύπρου για την αλληλεγγύη και την υποστήριξη της Πορτογαλίας στις προσπάθειες για επανένωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!