Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Συνάντηση Αμπάς-Γκαντς στη Δυτική Όχθη
[Euronews]: Συνάντηση Αμπάς-Γκαντς στη Δυτική Όχθη

[Euronews]: Συνάντηση Αμπάς-Γκαντς στη Δυτική Όχθη

Συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς είχε την Κυριακή στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση του κ. Αμπάς με υπουργό της νέας ισραηλινής κυβέρνησης που έγινε γνωστή μετά τον σχηματισμό της, τον Ιούνιο.

Ο κ. Γκαντς, ο οποίος ηγείται κεντρώου κόμματος, διαβεβαίωσε τον κ. Αμπάς ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την τόνωση της παλαιστινιακής οικονομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

«Συζήτησαν επίσης για την κατάσταση ασφαλείας και την οικονομική κατάσταση στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Συμφώνησαν να παραμείνουν σε επικοινωνία για τα ζητήματα που εγέρθηκαν στη συνάντηση».

Σύμφωνα με τον Χουσέιν Αλ Σέιχ, μέλος της κεντρικής επιτροπής της Φάταχ, της παράταξης του κ. Αμπάς, οι διμερείς συνομιλίες επεκτάθηκαν σε «όλες τις διαστάσεις» των ισραηλινοπαλαιστινιακών σχέσεων.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη κατέρρευσαν το 2014. Ωστόσο, το Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο έκλεισε συμφωνίες εξομάλυνσης των σχέσεών του με αραβικά κράτη, χάρη κυρίως στη μεσολάβηση της προηγούμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ αποτελεί ένα μωσαϊκό διαφόρων κομμάτων από την αριστερά ως την άκρα δεξιά και συμπεριλαμβάνει, για πρώτη φορά, μια μικρή ισλαμιστική παράταξη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, επικεφαλής υπερεθνικιστικού κόμματος, έχει καταστήσει επανειλημμένα σαφές ότι εναντιώνεται στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!