Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η συγκομιδή μούρων στην Φινλανδία
[Euronews]: Η συγκομιδή μούρων στην Φινλανδία

[Euronews]: Η συγκομιδή μούρων στην Φινλανδία

Χιλιάδες Φινλανδοί απάντησαν στο κάλεσμα των αγροτών για να μαζέψουν μούρα για το καλοκαίρι, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει κρατήσει μακριά πολλούς από τους εργάτες που έρχονται στη χώρα από το εξωτερικό.

Η Φινλανδία χρειάζεται περίπου 16.000 εποχικούς υπαλλήλους το χρόνο, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό.

«Είχαμε μόνο ξένους εργάτες τα τελευταία 22 χρόνια, αλλά τώρα εξαιτίας των συνθηκών του κορονοϊού δεν μπορούσαμε να πάρουμε αρκετούς από την Ουκρανία. Όταν ο κορονοϊός έφτασε στην Φινλανδία αναγκαστήκαμε να προσλάβουμε Φινλανδούς εργάτες» δήλωσε ένας αγρότης.

Τα χωράφια είναι πλέον γεμάτα από Φινλανδούς εργάτες όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά, μέχρι συνταξιούχους, που τοποθετούν τις φράουλες σε κουτιά και μετά τις πηγαίνουν για ζύγισμα.

Οι Φινλανδοί δεν είναι σε θέση να μαζέψουν τα φρούτα τόσο γρήγορα όσο οι έμπειροι εργάτες από το εξωτερικό, για αυτό και πολλοί αγρότες δίνουν ένα μπόνους 10% σε αυτούς που κάνουν τη δουλειά πιο γρήγορα.

Κάθε χρόνο οι φινλανδικές εταιρείες, χρειάζονται τουλάχιστον 20 εκατομμύρια κιλά μύρτιλλα, μια ποικιλία που δεν καλλιεργείται στα χωράφια, αλλά μεγαλώνει στα απέραντα δάση της Φινλανδίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!