Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Το Σιδηρούν Παραπέτασμα αναδείχτηκε κορυφαία ποδηλατική διαδρομή
[Euronews]: Το Σιδηρούν Παραπέτασμα αναδείχτηκε κορυφαία ποδηλατική διαδρομή

[Euronews]: Το Σιδηρούν Παραπέτασμα αναδείχτηκε κορυφαία ποδηλατική διαδρομή

Η κορυφαία ευρωπαϊκή ποδηλατική διαδρομή της χρονιάς είναι αυτή που διασχίζει το πάλαι ποτέ Σιδηρούν Παραπέτασμα και περνάει τους ποδηλάτες μέσα από τη Σλοβακία, την Αυστρία και την Τσεχία.

Εκεί που κάποτε κυριαρχούσε η ζώνη θανάτου του Παραπετάσματος, πλέον υπάρχει ένα καταπληκτικό τοπίο, με κάστρα, δάση και αμπελώνες.

Η κριτική επιτροπή που ανέδειξε την εν λόγω διαδρομή ως την καλύτερη σε όλη την Ευρώπη έλαβε υπόψην τόσο τις υποδομές για τους ποδηλάτες όσο και τις διαφορετικές κουλτούρες που συναντά κάθε τουρίστας.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις διαφορετικούς πολιτισμούς ενώ το τοπίο είναι απίθανα όμορφο« λέει ένας ποδηλάτης.

Η διαδρομή μέσα από το Σιδηρούν Παραπέτασμα ή EuroVelo 13, αρχίζει από τη θάλασσα Μπάρεντς και καταλήγει στη Μαύρη Θάλασσα. Η διαδρομή 400 χιλιομέτρων από το Γκμουντ της Αυστρίας ως την Μπρατισλάβα είναι αυτή που βραβεύτηκε.

Στις περιοχές αυτές μπορεί κανείς να δει τα σημάδια του παρελθόντος, όταν η Ευρώπη ήταν χωρισμένη σε Ανατολή και Δύση. Τα κλειστά σύνορα της πανδημίας έφεραν σε κάποιους μνήμες του σκοτεινού παρελθόντος.

«Μπορείτε να το δείτε στο φράχτη. Έχει καρφιά, μυτερά κομμάτια που εξέχουν. Δεν είναι σύμβολο αποκλεισμού δύο περιοχών μόνο, αλλά και του βίαιου διαχωρισμού, αμέτρητων τραγωδιών, πόνου και θανάτου σε κάποιο βαθμό» λέει ο Χάραλντ Βίνκλερ, Ιστορικός στο μουσείο του Γκμουντ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!