Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Σεξουαλικό σκάνδαλο συγκλονίζει τις τάξεις της αγγλικής καθολικής εκκλησίας
[Euronews]: Σεξουαλικό σκάνδαλο συγκλονίζει τις τάξεις της αγγλικής καθολικής εκκλησίας

[Euronews]: Σεξουαλικό σκάνδαλο συγκλονίζει τις τάξεις της αγγλικής καθολικής εκκλησίας

Η Καθολική Εκκλησία στην Αγγλία και την Ουαλία έδωσε προτεραιότητα στη φήμη της αντί να σταματήσει την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς της. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει επίσημη ανεξάρτητη έρευνα που εκτείνεται που εκτείνεται σε 162 σελίδες και επικρίνει την ηγεσία της εκκλησίας και ειδικά τον κορυφαίο κληρικό στην Αγγλία, τον Καρδινάλιο Βίνσεντ Νίκολς για την αποτυχία του να προστατεύσει τα θύματα.

«Η Καθολική Εκκλησία είχε πραγματικά πολλές δεκαετίες να μεταρρυθμιστεί και να διασφαλίσει ότι δεν συνεχίζεται αυτή η κάλυψη που προσέφερε, η συνενοχή με αυτούς που έκαναν τις κακοποιήσεις που βλέπαμε στο παρελθόν. Απέτυχαν όμως να το κάνουν αυτό και για αυτό θεωρώ ότι χρειάζεται δράση από τις κυβερνήσεις και προφανώς στη Βρετανία από την Βρετανική κυβέρνηση ώστε να σιγουρευτούμε οτι δεν θα ξανασυμβούν αυτά στο μέλλον», σχολίασε ο δικηγόρος πολλών θυμάτων Ρίτσαρντ Σκόρερ.

Σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ του 1970 και του 2015 η Εκκλησία της Αγγλίας και της Ουαλίας έλαβε πάνω από 900 διαφορετικές καταγγελίες για περισσότερες από 3.000 περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων από ιερείς, μοναχούς ή εθελοντές.

Ο ίδιος ο καρδινάλιος Βινσεντ Νικολς ανέφερε: «Ειλικρινά λυπάμαι. Ζητώ συγνώμη. Πραγματικά με βαραίνει βαθύτατα αυτό συνέβη στις ταξεις της Καθολικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των 50 ετών, και θέλω να σας υποσχεθώ ότι, πάλι, θα κάνουμε κάθε πράγμα που μπορούμε ώστε να ανταποκριθούμε σωστά».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!