Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Σερβία: Εμβολιάζει πολίτες γειτονικών χωρών
[Euronews]: Σερβία: Εμβολιάζει πολίτες γειτονικών χωρών

[Euronews]: Σερβία: Εμβολιάζει πολίτες γειτονικών χωρών

Η Σερβία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς πολιτών από τις γειτονικές χώρες, θέτοντας έτσι σε πλήρη εφαρμογή την λεγόμενη διπλωματία του εμβολίου.

Χιλιάδες άνθρωποι από τη Βοσνία, το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία, μετέβησαν στο Βελιγράδια προκειμένου να λάβουν δόση εμβολίου της AstraZeneca, για το οποίο φαίνεται να μην υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Σέρβους.

«Δεν έχουμε εμβόλια στη Βόρεια Μακεδονία. Ήρθα για να εμβολιαστώ. Είμαστε ευγνώμονες καθώς μπορούμε να εμβολιαστούμε πολύ πιο γρήγορα από ότι στη χώρα μας» λέει ένας πολίτης.

«Για μένα είμαστε ακόμη μία πατρίδα. Δεν μου κάνει καμία διαφορά αν είναι Βοσνία ή Σερβία. Δεν έχει σημασία» λέει ένας Βόσνιος.

Εμβολιασμοί στην ΑλβανίαHektor Pustina/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Την ίδια στιγμή, η Βόρεια Μακεδονία παρέλαβε τις πρώτες 24.000 δόσεις από την AstraZeneca, μέσω της πρωτοβουλίας COVAX. Οι αρχές θα εμβολιάσουν με αυτές όσους είναι άνω των 75 ετών και τους χρόνια νοσούντες.

«Προφανώς οι προσδοκίες μας για τον χρόνο άφιξης των εμβολίων δεν ικανοποιήθηκαν καθώς αυτό το φορτίο ήρθε με πολλές εβδομάδες καθυστέρηση. Έχοντας όμως στο μυαλό μας την παγκόσμια ζήτηση και πως όλες οι χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, νομίζω είναι πολύ καλό ότι λειτουργεί το σύστημα COVAX όπως είχε σχεδιαστεί» είπε ο Βένκο Φιλίπτσε, υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!