Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Σερβία: Η χώρα που οδηγεί την κούρσα των εμβολιασμών
[Euronews]: Σερβία: Η χώρα που οδηγεί την κούρσα των εμβολιασμών

[Euronews]: Σερβία: Η χώρα που οδηγεί την κούρσα των εμβολιασμών

Η ευρωπαϊκή χώρα που κινείται γρηγορότερα από όλες τις άλλες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της δεν είναι άλλη από τη Σερβία.

Με 0,59 δόσεις ανά 100 άτομα πληθυσμού την ημέρα, η Σερβία είναι πρώτη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και τέταρτη παγκοσμίως, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λιγοστές χώρες που σύμφωνα και με τα στοιχεία της UBS, κινούνται αρκετά γρήγορα ώστε να έχουν εμβολιάσει το ένα τρίτο του πληθυσμού τους μέσα στο 2021. Μάλιστα, η Σερβία κινείται πιο γρήγορα και από το Ηνωμένο Βασίλειο, που προηγείται ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με βάση το κριτήριο του ποσοστού του πληθυσμού της που έχει εμβολιάσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της UBS, η Ελλάδα δεν τα πηγαίνει και άσχημα σε ό,τι αφορά την ταχύτητα των εμβολιασμών, αφού χορηγεί 0,15 δόσεις ανά 100 άτομα πληθυσμού κάθε μέρα, κάτι που σημαίνει ότι έρχεται 14η παγκοσμίως.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η Σερβία έχει εμβολιάσει 5,3 άτομα ανά 100 κατοίκους (καλύτερες επιδόσεις έχουν μόνο η Βρετανία και η Μάλτα), την ώρα που ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 2,68 άτομα ανά 100 κατοίκους.

Πώς το κατάφερε αυτό; Η Σερβία έχει παραγγείλει 6,5 εκατ. δόσεις εμβολίων μέσω της πρωτοβουλίας COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όμως μέχρι στιγμής έχει λάβει λιγοστά εμβόλια της Pfizer.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!