Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μ. Σχοινάς: «Στον Έβρο το τελειότερο σύστημα διαχείρισης εξωτερικών συνόρων στον κόσμο»
[Euronews]: Μ. Σχοινάς: «Στον Έβρο το τελειότερο σύστημα διαχείρισης εξωτερικών συνόρων στον κόσμο»

[Euronews]: Μ. Σχοινάς: «Στον Έβρο το τελειότερο σύστημα διαχείρισης εξωτερικών συνόρων στον κόσμο»

Σε συνοριακή περιπολία της Frontex στον ποταμό Έβρο θα συμμετάσχει την Παρασκευή ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Θράκη.

Συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, ο αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα επισκεφτεί τον Μεθοριακό Σταθμό στους Κήπους, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Frontex και αξιωματικούς στη Γέφυρα του Έβρου.

«Θέλω το κέντρο βάρους αυτής της επίσκεψης να είναι η διαχείριση των εξωτερικών συνόρων. Θα ενημερωθώ από τις ομάδες της Frontex, της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής που λειτουργούν στον ¨Εβρο. Θα έχω μάλιστα την χαρά να κάνω μια περιπολία μαζί τους. Η ΕΕ θα έχει σε λίγο καιρό το τελειότερο σύστημα διαχείρισης εξωτερικών συνόρων στον κόσμο, όχι μόνο με όρους φύλαξης αλλά και με όρους διασύνδεσης των βάσεων δεδομένων που χρειαζόμαστε. Με την επίσκεψή μου στο εξωυερικό σύνορο στον ¨Εβρο θέλω να δείξω συμβολικά αυτήν την διαδικασία», είπε ο κ. Σχοινάς στο euronews.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Θράκη ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα επισκεφθεί το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην περιοχή και έχει χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία, ενώ θα επισκεφτεί την έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή και θα απευθύνει ομιλία στους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!