Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μ. Σχοινάς: Χρειαζόμαστε μια μεταναστευτική πολιτική, μπορώ να υπολογίζω στη στήριξη Ζεεχόφερ
[Euronews]: Μ. Σχοινάς: Χρειαζόμαστε μια μεταναστευτική πολιτική, μπορώ να υπολογίζω στη στήριξη Ζεεχόφερ

[Euronews]: Μ. Σχοινάς: Χρειαζόμαστε μια μεταναστευτική πολιτική, μπορώ να υπολογίζω στη στήριξη Ζεεχόφερ

Τις εξαιρετικές προσπάθειες αυτών που εργάζονται στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη των μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο μετά τα θλιβερά γεγονότα στη Μόρια υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην κοινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας και Προεδρεύοντα του Συμβουλίου Χορστ Ζέεχοφερ.

Υπενθυμίζοντας την απουσία μιας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες τόνισε ότι «η Μόρια είναι μια σκληρή υπενθύμιση για όλους μας ότι χρειαζόμαστε μια μεταναστευτική πολιτική και ξέρω ότι μπορώ να υπολογίζω στη στήριξη του κ, Ζεεχόφερ».

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών και προεδρεύων του Συμβουλίου μίλησε με θερμά λόγια για τις πρωτοβουλίες άμεσης στήριξης του νησιού που ανέλαβε ο κ. Σχοινάς εκ μέρους της ΕΕ.

Μία μέρα μετά την επίσκεψή του στη Μόρια, ο Αντιπρόεδρος τόνισε ότι με την ευρωπαϊκή στήριξη έχουμε ήδη μεταφέρει 400 ασυνόδευτους ανήλικους στην ενδοχώρα της Ελλάδας και εργαζόμαστε τώρα χέρι, χέρι με τις ελληνικές αρχές και με τις διεθνείς οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία για τη γρήγορη παροχή στέγης σ αυτούς που τη χρειάζονται με την παραχώρηση πλοίων, σκηνών και άλλων καταλυμάτων.

Ο κ. Σχοινάς ανακοίνωσε με «υπερηφάνεια», όπως είπε, το γεγονός ότι «μαζί με τη γερμανική προεδρία θα δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό για τη μετεγκατάσταση των 400 ασυνόδευτων ανηλίκων σε νέες εστίες σε διάφορες χώρες της ΕΕ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!