Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Σάμος: Βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή
[Euronews]: Σάμος: Βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή

[Euronews]: Σάμος: Βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή

Μετά από πολυετή αντιπαράθεση και καθυστερήσεις, ξεκίνησε η λειτουργία της νέας κλειστής ελεγχόμενης δομής στη Σάμο.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν εδώ από το παλιό camp, προσπαθούν να προσαρμοστούν. Ανάμεσα τους και ο Γκουέϊλειν από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό.

Η νέα δομή στην ΣάμοEuronews

Ο 29χρόνος άντρας πήρε άσυλο και μέσω του προγράμματος μετεγκατάστασης σύντομα θα φύγει για την Γαλλία. Όμως πότε δεν θα ξεχάσει πως χρειάστηκε να ζήσει ανάμεσα σε τρωκτικά.

«Ζούσα στο παλιό προσφυγικό κέντρο και η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη, πραγματικά πολύ άσχημη. Εδώ οι συνθήκες είναι καλές. Έχουμε ένα μέρος για να κοιμηθούμε καλά και δεν έχουμε ποντίκια, όπως είχαμε στο παλιό κcamp» δήλωσε ο Γκουέϊλειν Νουαγκάμα.

Μεταξύ άλλων η νέα δομή διαθέτει ιατρεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια και νηπιαγωγείο. Κάθε οικογένεια ζει στον δικό της οικίσκο, που έχει κουζίνα και τουαλέτα.

Η οικογένεια του Μομάμεντ Μοχάμεντ έχει ζήσει για πολλούς μήνες μέσα σε μια μικρή και βρώμικη σκηνή. Πλέον, οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες.

Η νέα δομή στην ΣάμοEuronews

«Το νέο camp είναι καλό, δεν έχουμε παράπονο. Όμως εμείς θέλουμε μια απάντηση, μια απόφαση για το αίτημα ασύλου που έχουμε καταθέσει. Θέλω τα παιδιά μου να αποκτήσουν ένα σπίτι. Η κόρη μου αγαπά το σχολείο και τις ξένες γλώσσες. Ο γιος μου θέλω να έχει ένα καλύτερο μέλλον» υποστηρίζει ο 41χρόνος Κούρδος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!