Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελ Σαλβαδόρ: Έρευνα για τις σχέσεις κυβέρνησης και οργανωμένου εγκλήματος
[Euronews]: Ελ Σαλβαδόρ: Έρευνα για τις σχέσεις κυβέρνησης και οργανωμένου εγκλήματος

[Euronews]: Ελ Σαλβαδόρ: Έρευνα για τις σχέσεις κυβέρνησης και οργανωμένου εγκλήματος

Ο γενικός εισαγγελέας του Ελ Σαλβαδόρ δήλωσε χθες Παρασκευή πως σκοπεύει να διενεργήσει διεξοδική έρευνα όσον αφορά τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε διαπραγματεύτηκε με ηγετικά στελέχη διαβόητης συμμορίας για να εξασφαλίσει μείωση των φόνων στη χώρα.

Όταν ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στην πάμπτωχη χώρα της κεντρικής Αμερικής άρχισε να πέφτει, διεθνείς παρατηρητές εκτίμησαν ότι το γεγονός δεν αποκλειόταν να οφείλεται σε «διακριτικές, ανεπίσημες συμφωνίες ανάμεσα στις συμμορίες και στην κυβέρνηση».

«Φυσικά θα διενεργήσουμε έρευνα», τόνισε ο Ραούλ Μελάρα σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας μετά τη δημοσίευση από την εφημερίδα El Faro εγγράφων το περιεχόμενο των οποίων δείχνει πως κλείστηκαν συμφωνίες με συμμορία. «Κανένας δεν μπορεί να καταχράται τους θεσμούς για να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες», πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Επίσημα έγγραφα από τα αρχεία των φυλακών, που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα, αποκαλύπτουν με λεπτομέρειες το πώς η κυβέρνηση του Μπουκέλε διαπραγματεύτηκε με ηγέτες της πανίσχυρης συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13), σύμφωνα με την εφημερίδα.

Κατά το ρεπορτάζ, τα μέλη της συμμορίες συμφώνησαν με μειώσουν το επίπεδο της βίας με αντάλλαγμα καλύτερες συνθήκες κράτησης.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για την ενδεχόμενη υποστήριξη από την MS-13 των κυβερνητικών υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με το δημοσίευμα της El Faro.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!