Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Σάλτσμπουργκ: Η Τσετσίλια Μπάρτολι πρωταγωνίστρια σε ορατόριο του Χέντελ
[Euronews]: Σάλτσμπουργκ: Η Τσετσίλια Μπάρτολι πρωταγωνίστρια σε ορατόριο του Χέντελ

[Euronews]: Σάλτσμπουργκ: Η Τσετσίλια Μπάρτολι πρωταγωνίστρια σε ορατόριο του Χέντελ

Ένας στοχασμός πάνω στην έννοια του χρόνου. Από την πολυτελή ζωή στην κατάρρευση των ψευδαισθήσεων. Το πρώτο ορατόριο του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ «Ο Θρίαμβος του Χρόνου και της Απογοήτευσης» είναι από τις συναυλίες που ξεχωρίζουν στο φετινό Φεστιβάλ της Πεντηκοστής στο Σάλτσμπουργκ.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη Ρώμη, την πόλη που γεννήθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Τσετσίλια Μπάρτολι: «Ήθελα να αποτίσω έναν φόρο τιμής στην πόλη μου, στην Ρώμη, την αιώνια πόλη, αλλά και στον σπουδαίο συνθέτη τον Χέντελ. Έφτασε στην Ρώμη σε ηλικία 19 ετών και ήταν εκεί που έγραψε το ορατόριο. Μπορούμε να φανταστούμε πώς αισθάνθηκε ο Χέντελ όταν έφτασε στην Ρώμη, αυτή την μπαρόκ πόλη με τα διαφορετικά στυλ. Στην μουσική του, περνάει όλη αυτή η ενέργεια».

«Ο Θρίαμβος του Χρόνου και της Απογοήτευσης»,euronews

Ο Τζιανλούκα Καπουάνο είναι ο μουσικός διευθυντής: «Η μουσική του γλώσσα είναι τόσο πλούσια, έχει τόσες πολλές αποχρώσεις.Ο Χέντελ είναι ο Σαίξπηρ της μουσικής. Με τα μουσικά του μέσα, μπορούμε να εκφράσουμε οτιδήποτε θέλουμε να δείξουμε επί σκηνής».

Ο Χέντελ συνέθεσε αυτό το εξαιρετικό ορατόριο το 1707. Μοιάζει σαν να ανατέμνει την ανθρώπινη φύση: «__Όλο το ορατόριο είναι ένα μάθημα φιλοσοφίας για την ομορφιά, την απόλαυση, την αλήθεια και τον χρόνο. Ποιο είναι τελικά το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή;» υπογραμμίζει η Μπάρτολι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!