Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Σ.Μισέλ: Δεν είναι δυνατή λύση δυο κρατών στην Κύπρο – Καλό σημάδι η αποκλιμάκωση στην Αν.Μεσόγειο
[Euronews]: Σ.Μισέλ: Δεν είναι δυνατή λύση δυο κρατών στην Κύπρο – Καλό σημάδι η αποκλιμάκωση στην Αν.Μεσόγειο

[Euronews]: Σ.Μισέλ: Δεν είναι δυνατή λύση δυο κρατών στην Κύπρο – Καλό σημάδι η αποκλιμάκωση στην Αν.Μεσόγειο

Δεν είναι δυνατή μια μια λύση δυο κρατών στην Κύπρο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Σε συζήτηση με τους Ευρωβουλευτές για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχε και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο κ. Μισέλ μιλώντας για τα θέματα που αφορούν την Τουρκία είπε επίσης πως η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά τη διαδικασία για διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των ΗΕ, περιλαμβανομένου του θέματος των Βαρωσίων.

Είπε επίσης πως η αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μια καλή ένδειξη, αλλά πρέπει να υπάρξει μια πιο εποικοδομητική εμπλοκή.

Ανέφερε πως στο θέμα της Τουρκίας η πολιτική της ΕΕ είναι μια πολιτική δέσμευσης και συζήτησης για θέματα της τελωνειακής ένωσης, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι διαφορές που υπάρχουν.

Αναφέρθηκε στο θέμα του χρηματοδοτικού πλαισίου για την οικονομική βοήθεια που δίδεται για τους Σύρους πρόσφυγες και τις κοινότητες που φιλοξενούνται στην Τουρκία, στην Ιορδανία, στον Λίβανο και άλλες περιοχές, σημειώνοντας πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένει να προχωρήσει η εργασία επί αυτού χωρίς καθυστέρηση και καλεί όπως υπάρξουν επίσημες προτάσεις από την Κομισιόν.

Είπε ακόμα πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το θέμα του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και πιο συγκεκριμένα για τη στόχευση πολιτικών κομμάτων, μέσων ενημέρωσης και του Διαλόγου για τα Δικαιώματα των Γυναικών, σημειώνοντας πως αυτά τα θέματα παραμένουν σημαντικά για τη σχέση ΕΕ – Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!