Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ρουμάνοι πυροσβέστες: «Οι Έλληνες μας αγκάλιασαν»
[Euronews]: Ρουμάνοι πυροσβέστες: «Οι Έλληνες μας αγκάλιασαν»

[Euronews]: Ρουμάνοι πυροσβέστες: «Οι Έλληνες μας αγκάλιασαν»

Έλληνες και Ρουμάνοι πυροσβέστες πλάι-πλάι επιχειρούν να σβήσουν ένα σπίτι που έχει τυλιχθεί στις φλόγες στην περιοχή των Βιλλίων στην Αττική. Οι ανάλογες εικόνες ήταν πολλές κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Συνολικά πάνω από 1.200.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στην χώρα μέχρι στιγμής.

Η πυρκαγιά στα ΒίλλιαΠυροσβεστικό Σώμα Ρουμανίας

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους όμως, ευγνωμονούν τους Έλληνες αλλά και τους ξένους πυροσβέστες που βρέθηκαν κοντά τους στις δύσκολες στιγμές και έσωσαν ζωές και περιουσίες.

«Όταν φτάσαμε στο πεδίο οι πολίτες ήρθαν και μας ευχαρίστησαν για τις προσπάθειες που καταβάλλαμε για την κατάσβεση. Μας αγκάλιασαν. Όταν τους ακούς να σε ευχαριστούν στην γλώσσα σου είναι κάτι πολύ συγκινητικό. Αυτές οι λέξεις μας κρατούν δυνατούς προκειμένου να συνεργαστούμε με τους Έλληνες συναδέλφους μας στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης», δήλωνει στο euronews o Κάταλιν Σάμσονταν αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος Ρουμανίας.

Ρουμάνοι πυροσβέστες επιχειρούν στα ΒϊλλιαΠυροσβεστικό Σώμα Ρουμανίας

Τα πύρινα μέτωπα στην χώρα έχουν οριοθετηθεί. Οι πυροσβέστες όμως εξακολουθούν επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να μην υπάρξουν αναζοπυρώσεις.

«Mοιράζουμε τους τομείς ευθύνης για την κάθε μονάδα. Είτε πρόκειται για πυρκαγιά είτε πρόκειται για επιτήρηση ή αποκάθαρση συνεργαζόμαστε και είμαστε μαζί τους στο πεδίο», δηλώνει ο αξιωματικός της πυροσβεστικής Βασίλειος Μπίκας που είναι ο σύνδεσμος με την ομάδα των Ρουμάνων που επιχειρεί στην Ελλάδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!