Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ρωσία: Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για Θεό και Πούτιν
[Euronews]: Ρωσία: Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για Θεό και Πούτιν

[Euronews]: Ρωσία: Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για Θεό και Πούτιν

Στις κάλπες της 1ης Ιουλίου οι Ρώσοι καλούνται να εγκρίνουν την αναθεώρηση του Συντάγματος που μεταξύ άλλων θα ανοίξει το δρόμο για την παραμονή Πούτιν στην εξουσία έως το 2036, εφόσον επανεκλεγεί ακόμη δυο φορές, το 2024 και το 2030.

«Επιλέξτε την τροπολογία σας». Το σύνθημα που ακούγεται παντού στη Ρωσία. Εθελοντές ενημερώνουν για το περιεχόμενο των συνταγματικών τροπολογιών και για πρακτικά ζητήματα της ιδιαίτερα κρίσιμης για το μέλλον της Ρωσίας ψηφοφορίας. Ένα από αυτά αφορά την ετήσια αναπροσαρμογή των συντάξεων που προτείνεται να κατοχυρωθεί συνταγματικά.

Τι λέει ο κόσμος

Δυο δασκάλες από την πόλη Μπαλασίκα κοντά στη Μόσχα, η Ιρίνα και η Γιούλια, τάσσονται υπέρ της δυνατότητας ο Ρώσος πρόεδρος να είναι εκ νέου υποψήφιος το 2024. «Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τον Πούτιν πρόεδρο. Μας ικανοποιούν οι θέσεις και οι ενέργειές του. Κατά συνέπεια, θα τον στηρίξουμε», λέει η Ιρίνα. «Στο lockdown ήταν δύσκολα, οικογένειες με παιδιά δέχτηκαν στήριξη», προσθέτει η Γιούλια.

Ο Εβγκένι είναι συνταξιούχος. Δηλώνει πως πρόκειται για ένα αστείο και πως ο Πούτιν πρέπει να φύγει: «Πρέπει να γίνει αλλαγή εξουσίας, οπωσδήποτε. Είναι στην εξουσία 20 χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα».

Η εκστρατεία υπέρ του «όχι» στον Πούτιν

«Ο πρόεδρος δεν είναι τσάρος», αναγράφεται σε ένα από τα πλακάτ της εκστρατείας υπέρ του «όχι» στη δέσμη τροπολογιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!