Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Ρωσία: Άνοιξε αυλαία το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
[Euronews]: Ρωσία: Άνοιξε αυλαία το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

[Euronews]: Ρωσία: Άνοιξε αυλαία το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Το Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης αποτέλεσε την πρώτη διά ζώσης συνάντηση της επιχειρηματικής κοινότητας από το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι συμμετέχοντες από τη Ρωσία και όχι μόνο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που συναντιούνται εκ του σύνεγγυς και όχι μέσω κάποιας οθόνης.

Με την άφιξή τους στην Αγία Πετρούπολη, όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεώθηκαν να κάνουν μοριακό τεστ για κορονοϊό – η απόδειξη ότι η πανδημία παραμένει ψηλά στη σκέψη του κόσμου. Η οικονομία και το επιχειρείν στη μετά πανδημία εποχή ήταν άλλωστε από τα κεντρικά θέματα συζήτησης.

«Η επιχειρηματικότητα στη Ρωσία παραμένει σε μια δύσκολη κατάσταση, διότι οι επιχειρηματίες ξεπληρώνουν ακόμα παλιά χρέη, και στο κράτος και στις τράπεζες, αλλά και προς ιδιώτες. Υπάρχουν πολλά μακροοικονομικά σενάρια για το τι πρόκειται να συμβεί με τη ρωσική οικονομία στο μέλλον», λέει στο euronews ο επιχειρηματικός διαμεσολαβητής Μπόρις Τίτοφ.

Κάποιες ρωσικές επιχειρήσεις δεν επεβίωσαν της πανδημίας, όμως άλλες, όπως οι φαρμακευτικές και το ηλεκτρονικό εμπόριο, αναπτύχθηκαν. Μεταξύ των τελευταίων περιλαμβάνεται η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Kaspersky Lab, η οποία είδε τη ζήτηση των υπηρεσιών της να αυξάνεται εν μέσω lockdown.

Μιλώντας στο euronews, ο διευθύνων σύμβουλος της Kaspersky Lab Γιεβγκένι Κασπέρσκι τόνισε πως «σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις έστειλαν τους υπαλλήλους τους στο σπίτι, όμως δεν μπορούσαν να παράσχουν την απαραίτητη ασφάλεια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!