Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Ρώμη:Μία έκθεση,τρεις καλλιτέχνες για ένα βραβείο κοινού
[Euronews]: Ρώμη:Μία έκθεση,τρεις καλλιτέχνες για ένα βραβείο κοινού

[Euronews]: Ρώμη:Μία έκθεση,τρεις καλλιτέχνες για ένα βραβείο κοινού

Τρεις νέοι καλλιτέχνες εκθέτουν τα ένρα τους στη Ρώμη και διαγωνίζονται για ένα Βραβείο για το οποίο ψηφίζει το κοινό. Τις εγκαταστάσεις τους μπορεί να τις δει κανείς στο ιταλικο εθνικο μουσειο συγχρονιης τεχνης και αρχτεκτονικης. Τα μουσεία είναι ανοιχτά στην Ιταλία, επιτρέποντας μεχρι στιμγής την άμεση πρόσβαση του κοινού στη σύγχρονη δημιουργία.

«Ανακοινώνουμε ένα δημοφιλές βραβείο και ζητουμε απο το κοινό να ψηφισει το νικητή.Οι επισκέπτες εδώ είναι πολλοί καθως είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε τις επισκέψεις με απόλυτη ασφάλεια χάρη στον χώρο και το μέγεθος αυτού του μουσείου που σχεδίασε η Zaha Hadid.Εμείς ζητούμε από τους επισκέπτες του μουσείου να κρίνουν και να ψηφίσουν»,αναφέρει η πρόεδρος του ιδρύματος.

Στους φιναλίστ είναι η Τζούλια Τσέντσι.Τα γλυπτά της απεικονίζουν υβριδικές μορφές από πρόσωπα, σώματα ζώων, ανακυκλωμένα αντικείμενα και βιομηχανικά υλικά.«Άρχισα το εργο μου πριν από το λοκντάουν και επομένως και πριν από την πανδημία. Αλλά, σαφώς, στο λοκντάουν έπρεπε να ολοκληρώσω μερικές σκηνές και να τις ξαναδουλέψω και να ανακαλύψω μερικές από αυτές, για παράδειγμα ολόκληρη την τελική σκηνή, μετά το τέλος του λοκντάουν και το άνοιγμα εκ νέου. Ήταν λίγο περίεργο γιατί είχα συχνά την εντύπωση ότι δούλευα σε πράγματα που συνέβαιναν εκείνη τη στιγμή, έτσι είχα πολύ συχνά ένα πολύ δυνατό συναίσθημα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!