Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ρόλο ρυθμιστή για το κόμμα των Πρασίνων
[Euronews]: Ρόλο ρυθμιστή για το κόμμα των Πρασίνων

[Euronews]: Ρόλο ρυθμιστή για το κόμμα των Πρασίνων

Έχοντας αυξήσει τα ποσοστά τους και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση οι Πράσινοι επιστρέφουν στο ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία.

Δεν μπόρεσαν να κάνουν την έκπληξη και να διεκδικήσουν την καγκελαρία, όμως σίγουρα θα παίξουν ρόλο ρυθμιστή στις όποιες μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

«Δεν πιστεύω ότι μπορούμε μόνο να πανηγυρίσουμε μαζί σήμερα. Για πρώτη φορά σε αυτήν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία, έχουμε έρθει μπροστά για να διαμορφώσουμε αυτή τη χώρα ως μια ηγετική δύναμη. Θέλαμε περισσότερα αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό οφείλεται και σε δικά μας λάθη στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, ακόμα και δικά μου λάθη. Όμως σήμερα βρισκόμαστε εδώ και λέμε: Αυτή τη φορά δεν ήταν αρκετό ακόμα, αλλά έχουμε μια εντολή για το μέλλον» δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ.

Το κόμμα των Πρασίνων απέσπασε το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία του με το προηγούμενο υψηλό να είναι το 10,9% στις εκλογές του 2009.

Οι Πράσινοι γιόρτασαν τα αποτελέσματά τους, είναι τα καλύτερα που είχαν ποτέ σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Απέχουν μακράν όμως από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων την άνοιξη όταν οι Πράσινοι προηγούνταν όλων των κομμάτων.

Η δημοσιογράφος του euronews μεταδίδει: «Η επικεφαλής των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και ο Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσαν ότι οι Πράσινοι έχουμε μια εντολή για το μέλλον. Η υποψήφια των Πρασίνων για την καγκελαρία Αναλένα Μπέρμποκ παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στην προεκλογική εκστρατεία και από το κόμμα και από την ίδια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!