Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Οι ψηφιακοί νομάδες που ανοίγουν το δρόμο στην Σερβία
[Euronews]: Οι ψηφιακοί νομάδες που ανοίγουν το δρόμο στην Σερβία

[Euronews]: Οι ψηφιακοί νομάδες που ανοίγουν το δρόμο στην Σερβία

Αγάπη, ελευθερία, περιπέτεια, πολιτισμός. Οι ψηφιακοί νομάδες έχουν τους δικούς τους λόγους που διαλέγουν μια απομακρυσμένη βάση για να εργαστούν, αλλά καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα εξοικειώνονται με τον τρόπο ζωής της περιοχής.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη της Πρωτοβουλίας Ψηφιακή Σερβία και το Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), τα βασικά πλεονεκτήματα της χώρας είναι το χαμηλό κόστος ζωής, οι καλές ταχύτητες του ίντερνετ, το ενδιαφέρον σκηνικό με τις start up και οι εργασιακοί χώροι, όπου συνυπάρχουν πολλές εταιρίες. Στα συν η εξαιρετική νυχτερινή ζωή, το φαγητό και η κουλτούρατου καφέ που δημιουργούν έναν ελκυστικό εργασιακό προορισμό, για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Το γεγονός ότι η Σερβία δεν είναι στη ζώνη Σένγκεν είναι ένα ακόμη θετικό στοιχείο για όσους έχουν θέματα με τις βίζες.

Το Euronews συνάντησε τρεις ψηφιακούς νομάδες, οι οποίοι μας εξομολογήθηκαν τι τους αρέσει περισσότερο στη ζωή και στην δουλειά στην Σερβία.

O Γιοχάνες Χίντλερ από την Αυστρία

Γιοχάνες ΧίντλερPhoto by Alizée Baudez on Unsplash

Για τον Αυστριακό Γιοχάνες Χίντλερ, ήταν ένα απρόσμενο ειδύλλιο που οδήγησε στην τεράστια αλλαγή ζωής: «Συνάντησα την Μίλιτσα από το Βελιγράδι σε ένα ταξίδι που έκανα εδώ ένα σαββατοκύριακο. Ερωτευτήκαμε. Επέστρεψα και αποφάσισα τελικά να μετακομίσω εδώ. Άνοιξα ένα ψηφιακό γραφείο που λειτουργεί εξ’ αποστάσεως. Οι πελάτες μας είναι στην Αυστρία, την Βρετανία και την Ιρλανδία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!