Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πρωτότυπο και φτηνό σύστημα εξαερισμού στα γερμανικά σχολεία
[Euronews]: Πρωτότυπο και φτηνό σύστημα εξαερισμού στα γερμανικά σχολεία

[Euronews]: Πρωτότυπο και φτηνό σύστημα εξαερισμού στα γερμανικά σχολεία

Εναν πρωτότυπο τρόπο καταπολέμησης του νέου κορονοϊού εφηύρε ο σύζυγος μιας καθηγήτριας μέσης εκπαίδευσης στη Γερμανία. Σχεδίασε ένα απλό σύστημα εξαερισμού των σχολικών αιθουσών, χρησιμοποιώντας σωλήνες και έναν ανεμιστήρα του κοινού εμπορίου.

Οπως ο ίδιος εξήγησε, με το σύστημα που κατασκεύασε, πάνω από κάθε μαθητή βρίσκεται ένας απορροφητήρας. Ο θερμός αέρας που εκπνέουν οι μαθητές πηγαίνει ψηλά λόγω της θερμότητας, μαζί και τα αερολύματα. Αυτα με τη σειρά τους συλλέγονται από τον απορροφητήρα, μεταφέρονται σε έναν μεγάλο σωληνα και με την βοήθεια του ανεμιστήρα μεταφέρονται στο εξωτερικό περιβάλλον.

Αυτό το σύστημα έχει κόστος μόλις 200 ευρώ και αποδείχθηκε ότι απομακρύνει περισσότερο από το 90% των αερολυμάτων που μεταφέρουν ιούς στην τάξη. Με το σύστημα αυτό τα παράθυρα δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτά, με αποτέλεσμα το μάθημα να καθίσταται ευχάριστο για μαθητές και καθηγητές.

Το πρωτότυπο αυτό σύστημα εφαρμόστηκε αρχικά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του Μάινζ Μπρέτζενχάιμ. Πλέον εξετάζεται να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία της Γερμανίας, δεδομένου του χαμηλού κόστους και της μεγάλης αποτελεσματικότητάς του.

Η κατάσταση στα γερμανικά σχολεία είναι όλο και πιο αβέβαιη. Οι αριθμοί των κρουμάτων αυξάνονται σε όλη τη χώρα και απ΄αυτά δεν εξαιρούνται τα σχολεία. Στην Γερμανία εφαρμόζεται μερικό lockdown καθόλη την διάρκεια του Νοεμβρίου αλλά τα σχολεία όλων των βαθμίδων λειτουργούν κανονικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!