Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η πρώτη ενωσιακή στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ από την ΕΕ
[Euronews]: Η πρώτη ενωσιακή στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ από την ΕΕ

[Euronews]: Η πρώτη ενωσιακή στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ από την ΕΕ

Η Κομισιόν παρουσίασε σήμερα την πρώτη ενωσιακή στρατηγική για την ισότητα των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανς, κουίρ και ίντερσεξ (ΛΟΑΤΚΙ – LGBTIQ) και μη δυαδικών ατόμων. Το πενταετές πλάνο που παρουσίασαν η Αντιπρόεδρος Γιούροβα και η Επίτροπος Ντάλι, αντιμετωπίζει τις ανισότητες και τις προκλήσεις που επηρεάζουν τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ, καθορίζοντας μια σειρά στοχευμένων δράσεων, συμπεριλαμβανομένων νομικών και χρηματοδοτικών μέτρων.

Η στρατηγική προτείνει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του καταλόγου των εγκλημάτων της ΕΕ, ώστε να καλύπτει τα εγκλήματα μίσους, περιλαμβανομένης της ομοφοβικής ρητορικής μίσους, και την προώθηση της νομοθεσίας για την αμοιβαία αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα σε καταστάσεις με διασυνοριακή διάσταση. Υπό την ηγεσία της Επιτρόπου για την Ισότητα, Χέλενα Ντάλι, και με την υποστήριξη της ειδικής ομάδας για την ισότητα, η Κομισιόν θα ενσωματώσει επίσης την καταπολέμηση των διακρίσεων που πλήττουν ΛΟΑΤΚΙ άτομα σε όλες τις πολιτικές και τις σημαντικές πρωτοβουλίες της ΕΕ.

Διασφαλίζει επίσης ότι οι προβληματισμοί για θέματα που αφορούν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα αντικατοπτρίζονται δεόντως στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ, έτσι ώστε τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, σε όλη τους την πολυμορφία, να είναι ασφαλή και να έχουν ίσες ευκαιρίες να ευημερήσουν και να συμμετάσχουν πλήρως στην κοινωνία.

Σύμφωνα με την κομισιόν το 43 % των ΛΟΑΤΚΙ αισθάνεται ότι υφίσταται διακρίσεις και η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!