Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Προτάσεις για την «Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας»
[Euronews]: Προτάσεις για την «Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας»

[Euronews]: Προτάσεις για την «Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας»

Η ΕΕ προτείνει σχέδια για να βελτιώσει την ετοιμότητα και τον συντονισμό των 27 κρατών μελών σε περίπτωση μελλοντικής έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας, όπως για παράδειγμα η πανδημία του κορονοϊού.

Η ΕΕ πρότεινε τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, η οποία θα προστατεύει τους Ευρωπαίους πολίτες από κινδύνους για την υγεία τους και υγειονομικές κρίσεις όπως η πανδημία του COVID-19.

«Με το να ενισχύσουμε τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων για παράδειγμα, θα είμαστε σε θέση αντ’ αυτού να εκδίδουμε προτάσεις και όχι οδηγίες. Θα μπορούμε να ζητήσουμε από τα κράτη μέλη να παράσχουν τα δεδομένα και τις πληροφορίες, θα είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε τις δυνατότητες τους στα νοσοκομεία, στις μονάδες εντατικής θεραπείας και στο προσωπικό τους. Θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε ομάδες ειδικών στα κράτη μέλη όταν χρειάζονται σε περιπτώσεις κρίσεων στη δημόσια υγεία» δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού μπορεί να γίνουν ακόμα και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.Η Κομισιόν ανακοίνωσε την έγκριση συμφωνίας με την Pfizer για την αγορά 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου.

«Ξέρω ότι όλοι αγωνίζονται να το κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται χωρίς όμως να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και την ασφάλεια όμως είναι δύσκολο να είναι κάποιος σίγουρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!