Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Προσωρινή αναστολή στην άρση ασυλίας του Κάρλας Πουτζντεμόν
[Euronews]: Προσωρινή αναστολή στην άρση ασυλίας του Κάρλας Πουτζντεμόν

[Euronews]: Προσωρινή αναστολή στην άρση ασυλίας του Κάρλας Πουτζντεμόν

Προσωρινή δικαίωση και μάλιστα με ευρωπαϊκή βούλα για τον Κάρλας Πουτζντεμόν και άλλους δύο ομοϊδεάτες του.

Σύμφωνα με απόφαση του αντιπροέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η άρση της ευρωβουλευτικής ασυλίας του Κάρλας Πουτζντεμόν, του Άντονι Κομίν και της Κλάρα Πονσάτι αναστέλλεται προς το παρόν. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η ασυλία μπορεί να καλύψει τους τρεις ανεξάρτητους Καταλανούς ευρωβουλευτές μέχρι να ενσωματωθούν στην υπόθεση οι παρατηρήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια της Ευρωβουλής ήρε την ασυλία τους στις 9 Μαρτίου με 400 ψήφους υπέρ και 248 κατά.

Στην προσφυγή τους, οι τρεις υποστήριξαν πως η άρση της ασυλίας τους τους εκθέτει στον κίνδυνο του να συλληφθούν και να μην μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τους πολίτες μέχρι το πέρας της θητείας τους. Αναφέρουν, μάλιστα, ότι κινδυνεύουν να συλληφθούν από τις γαλλικές αρχές, αν παραστούν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία θα συνέλθει στο Στρασβούργο στις 7 Ιουνίου.

Πουτζντεμόν, Κομίν και Πονσάτι διώκονται στην Ισπανία για απόσχιση σχετικά με το δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας το 2017, ενώ ειδικά ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας κατηγορείται και για κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Ο Πουτζντεμόν, ο οποίος έχει λάβει άσυλο στο Βέλγιο από τον Οκτώβριο του 2017, κάνει λόγο για μια ξεκάθαρη περίπτωση πολιτικής δίωξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!