Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Οι προκλήσεις της ΕΕ τα επόμενα χρόνια στη συνάντηση Μητσοτάκη-Σέφκοβιτς
[Euronews]: Οι προκλήσεις της ΕΕ τα επόμενα χρόνια στη συνάντηση Μητσοτάκη-Σέφκοβιτς

[Euronews]: Οι προκλήσεις της ΕΕ τα επόμενα χρόνια στη συνάντηση Μητσοτάκη-Σέφκοβιτς

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρος Σέφκοβιτς είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ΕΕ τα επόμενα χρόνια και η προετοιμασία που έχει ξεκινήσει ήδη για την αντιμετώπισή τους από την «Ομάδα Μακροπρόθεσμου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έρευνας για το Μέλλον».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά το πρώτο δύσκολο χρόνο της πανδημίας, άρχισε σταδιακά να επενδύει χρόνο και πόρους στο Foresight, που είναι η εκπόνηση σχεδίων για την αντιμετώπιση των μελλοντικών κρίσεων και προκλήσεων, με τη συμμετοχή της Πολιτείας, φορέων και πολιτών.

Η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή αυτονομία, τα κοινωνικά ρήγματα εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, οι μεταναστευτικές ροές, η δημογραφική εξέλιξη, οι σχέσεις με τους εταίρους μας, η αυξανόμενη αστικοποίηση, η πιθανότητα νέων πανδημιών, η κατακλυσμιαία τεχνολογική εξέλιξη, η τεχνητή νοημοσύνη, είναι τα θέματα που απασχολούν και τέθηκαν και στη διάρκεια της συνάντησης, ύστερα μάλιστα και από τις προκλήσεις που έθεσε η εμπειρία της πανδημίας του COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έμφαση δόθηκε στις προκλήσεις που σηματοδοτεί η κλιματική κρίση, η ανάγκη ψηφιακής μετάβασης, η αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Επισημάνθηκε δε, με ιδιαίτερη έμφαση, ότι ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο αύξηση του ΑΕΠ, όπως μετριόταν μέχρι τώρα, αλλά οφείλει να περιλαμβάνει την αειφορία, την συμπεριληπτικότητα και την ποιότητα ζωής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!