Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Το πρόγραμμα του 16oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
[Euronews]: Το πρόγραμμα του 16oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

[Euronews]: Το πρόγραμμα του 16oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού θα διεξαχθεί φέτος 1-8 Αυγούστου, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη (Ceronia Hall). Παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο ντοκιμαντέρ που έχουν βραβευθεί σε μερικά από τα πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Νέες πρωτοποριακές φωνές αλλά και καθιερωμένοι δημιουργοί της τέχνης του ντοκιμαντέρ δίνουν δυναμικό παρόν στη φετινή διοργάνωση.

Από τα Όσκαρ

Δύο ντοκιμαντέρ προτεινόμενα για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται φέτος στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Στο Χιλιανό The Mole Agent, των Maite Alberdi και Marcela Santibáñez, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Ρομούλο προσλαμβάνει τον ογδοντατριάχρονο Σέρχιο, αναθέτοντάς του να διεισδύσει σε ένα γηροκομείο ως τρόφιμος και να συλλέξει πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης. Το επίσης προτεινόμενο για Όσκαρ Collective, του Alexander Nanau καταγράφει τη διαφθορά και τα υγειονομικά σκάνδαλα που κλόνισαν τη ρουμανική κοινή γνώμη το 2015, όταν μετά από ένα τραγικό ατύχημα σχεδόν όλοι οι θεατές μιας ροκ συναυλίας βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας μιας αιφνιδιαστικής πυρκαγιάς. Το Collective τιμήθηκε και από το κοινό της Ευρώπης αποσπώντας το ευρωπαϊκό βραβείο κοινού LUX.

CollectiveAlexander Nanau

Για τα δικαιώματα της γυναίκας

Έχοντας αποσπάσει ανάμεσα σε άλλα το Βραβείο Σκηνοθεσίας Διεθνούς Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Sundance, το Sabaya του Hogir Hirori αναδεικνύει τις προσπάθειες μιας ομάδας Κούρδων να διασώσουν από την Isis νεαρές γυναίκες που κρατούνται ως σκλάβες «Sabaya», σε ένα από τα πιο επικίνδυνα στρατόπεδα, το Al-Hol στη Συρία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!