Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: H πρόεδρος της Μολδαβίας στο euronews
[Euronews]: H πρόεδρος της Μολδαβίας στο euronews

[Euronews]: H πρόεδρος της Μολδαβίας στο euronews

H ευρεία νίκη του φιλοευρωπαϊκού κόμματος Δράση και Αλληλεγγύη στη Μολδαβία επιτρέπει στην πρόεδρο Μάια Σάντου να ενισχύσει την εξουσία της.

Πλέον μπορεί απρόσκοπτα να εφαρμόσει την ατζέντα της στην οποία προτάσσει την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προσέγγιση με την Ευρώπη.

Η ίδια μιλά στο euronews για τους τρόπους με τους οποίους μια από τις πλέον φτωχές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου θα βρεθεί στον δρόμο της ανάπτυξης.

«Πρέπει να εξαλειφθούν οι διεφθαρμένοι δικαστές και εισαγγελείς από το σύστημα. Πρέπει να γίνει εκκαθάριση και σε άλλους θεσμούς να γίνουν ανεξάρτητοι από τις επιρροές των διεφθαρμένων ομάδων που κλέβουν δημόσιο χρήματα για πολύ καιρό. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις διαδικασίες που αφορούν τη δήμευση παράνομων περιουσιακών στοιχείων και την ανάκτηση των περιουσιακών στοιχείων που έχουν κλαπεί από το κράτος», ανέφερε η Μάια Σάντου.

Η Σάντου και το κόμμα της καλούνται να ενώσουν μια βαθιά διχασμένη χώρα μεταξύ των φιλοευρωπαίων και των φιλορώσων.

Οι τελευταίοι εκφράζονται πολιτικά από τον πρώην πρόεδρο Ίγκορ Ντόντον.

«Αυτή είναι η πρόκληση για εμάς να συσπειρώσουμε την κοινωνία. Αντιμετωπίζουμε σημαντικές προκλήσεις και μπορούμε να τις ξεπεράσουμε μαζί. Γνωρίζω πως κάθε έντιμος πολίτης της Μολδαβίας ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις του θέλει να ζει σε μια χώρα που το κράτος τον φροντίζει, που το κράτος έχει ισχυρούς θεσμούς που προστατεύουν τους πολίτες που δημιουργούν οικονομικές ευκαιρίες για εκείνους να κερδίζουν χρήματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!