Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πρόεδρος Κομισιόν – Κυπριακό: H Ευρώπη έστειλε «πολύ ξεκάθαρα μηνύματα» στην Τουρκία
[Euronews]: Πρόεδρος Κομισιόν – Κυπριακό: H Ευρώπη έστειλε «πολύ ξεκάθαρα μηνύματα» στην Τουρκία

[Euronews]: Πρόεδρος Κομισιόν – Κυπριακό: H Ευρώπη έστειλε «πολύ ξεκάθαρα μηνύματα» στην Τουρκία

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν τον περασμένο μήνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο στέλνουν «πολύ ξεκάθαρα μηνύματα» στους γείτονες που επιθυμούν καλές σχέσεις με την ΕΕ, δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την Λευκωσία, ενόψει της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα και για τις πληροφορίες για νέες εξαγγελίες σχετικά με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

«Θέλω να επαναλάβω ότι δεν θα αποδεχθούμε ποτέ λύση δύο κρατών (στο Κυπριακό) και είμαστε σταθεροί σε αυτό και πολύ ενωμένοι και αυτό πρέπει να αναμένει η Κύπρος», ανέφερε η κ. φον ντερ Λάιεν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Όπως είπε «το πιο πολύτιμο είναι η ενότητα στην ΕΕ και η γνώση ότι όλα τα 26 κράτη μέλη σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκονται δίπλα σας».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι «στέλνουν πολύ ξεκάθαρα μηνύματα».

«Οι γείτονες μας έχουν συμφέρον στις καλές διμερείς σχέσεις. Αν ισχύει αυτό – και εμείς επιθυμούμε καλές διμερείς σχέσεις – θέλω οι γείτονες μας να γνωρίζουν ότι αν μιλούν σε ένα από τα κράτη – μέλη, όπως για παράδειγμα την Κύπρο, με οποιοδήποτε τόνο, μιλούν με την ΕΕ», τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε: «Είμαστε ενωμένοι σε αυτό και βρισκόμαστε παρά τω πλευρώ σας και ήμουν σαφής επ ‘ αυτού σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ερντογάν και συνεπώς να είστε ήσυχοι ότι έχετε την στήριξη ολόκληρης της ΕΕ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!