Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Προεδρός Αναστασιάδης: «Ατυχής η παρέμβαση ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τα οδοφράγματα»
[Euronews]: Προεδρός Αναστασιάδης: «Ατυχής η παρέμβαση ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τα οδοφράγματα»

[Euronews]: Προεδρός Αναστασιάδης: «Ατυχής η παρέμβαση ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τα οδοφράγματα»

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω ατυχείς παρεμβάσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφορικά με την ανακοίνωση χθες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σημειώνοντας παράλληλα ότι συνεργασία υπάρχει μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά την ευθύνη των αποφάσεων την έχει η κυβέρνηση της αναγνωρισμένης Δημοκρατίας.

Είπε επίσης σε σχέση με το μεταναστευτικό ότι από το 2015 μέχρι το 2019 έχει υπάρξει αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο της τάξης του 320% και ότι πρέπει «σεβόμενοι τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να λάβουμε μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κληθεί να σχολιάσει τη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το προσωρινό κλείσιμο αριθμού οδοφραγμάτων.

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω ατυχείς παρεμβάσεις της ειρηνευτικής δύναμης που καλείται να επιτελέσει ένα άλλο ρόλο στην αποστολή της», απάντησε. Η αποστολή, είπε, «είναι η επικράτηση της ειρήνης όπως επιτυχώς το έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα».

Οι παρεμβάσεις, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «που αφορούν πολιτικές της κυρίαρχης χώρας της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι αναγνωρισμένο κράτος των Ηνωμένων Εθνών και μέλος της ΕΕ, θεωρώ ότι είναι ατυχείς».

Συνεργασία, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «υπάρχει μεταξύ των δύο κοινοτήτων αλλά την ευθύνη των αποφάσεων την έχει η κυβέρνηση της αναγνωρισμένης Δημοκρατίας η οποία αποφασίζει και δεν συναποφασίζει με οποιοδήποτε άλλο στοιχείο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!