Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Προδρόμου: Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να προχωρήσει και να σχεδιάσει την επόμενη μέρα
[Euronews]: Προδρόμου: Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να προχωρήσει και να σχεδιάσει την επόμενη μέρα

[Euronews]: Προδρόμου: Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να προχωρήσει και να σχεδιάσει την επόμενη μέρα

Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να προχωρήσει και να σχεδιάσει την επόμενη μέρα και στο στίβο της γνώσης και της μάθησης, «για να κερδίσουμε ξανά την κανονική ζωή μας με σύνεση», είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε σχέση με το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων.

«Με τα υγειονομικά μέτρα, τα οποία ενδείκνυται να τηρήσουμε επιστρέφουμε σταδιακά στα σχολεία και εκπληρώνουμε την αποστολή της μάθησης, της μόρφωσης και της καλλιέργειας. Και με τον ίδιο τρόπο σήμερα υπολογίζουμε στους ενεργούς εκπαιδευτικούς που θα βρεθούν στις τάξεις, δίπλα στα παιδιά και όλοι μαζί συλλογικά με ευθύνη θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα της υπεύθυνης επιστροφής», πρόσθεσε.

Οι αποφάσεις που έχει πάρει η Κυβέρνηση, συνέχισε, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς, αλλά και για το τομέα της εκπαίδευσης έχουν ληφθεί βεβαίως με την σύμφωνη γνώμη των ειδικών, οι οποίοι σε όλοι αυτή τη διαδρομή στήριξαν και ενημέρωσαν σωστά την Κυβέρνηση.

«Χρησιμοποιήσαμε τους εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Υγείας. Πήραμε κατευθύνσεις για τη δεύτερη φάση της σταδιακής άρσης των περιορισμών και όταν απελευθερωθούν πολλές δραστηριότητες, όταν οι άνθρωποι θα εργάζονται, όταν οι άνθρωποι θα μετακινούνται, θα μετακινούμαστε, θα μπορούμε να κάνουμε περιπάτους και μικρές συναθροίσεις, οι άνθρωποι θα μπορούν να αθλούνται, θα λειτουργεί το λιανικό εμπόριο και δεκάδες χιλιάδες καταστήματα, μπορούν κάτω από προϋποθέσεις υγειονομικής ασφάλειας να λειτουργήσουν σταδιακά και τα σχολεία», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!