Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πρέσβης ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ: Στηρίζουμε τη διαμεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίας
[Euronews]: Πρέσβης ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ: Στηρίζουμε τη διαμεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίας

[Euronews]: Πρέσβης ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ: Στηρίζουμε τη διαμεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίας

Για την Τουρκία και τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησεμεταξύ άλλων η Αμερικανίδα Πρέσβης στο ΝΑΤΟ Κέι Μπέιλι Χάτσισον.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο euronews και την Εφη Κουτσοκώστα στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν μία επίλυση των ελληνοτουρκικών στο πλαίσιο της διαμεσολαβητικής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η Γερμανία.

Έφη Κουτσοκώστα, euronews:

Μετά την αποτυχία μέχρι στιγμής των διπλωματικών προσπαθειών από την πλευρά της Γερμανίας ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ τώρα;

Κέι Μπέιλι Χάτσισον, Πρέσβης ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ:

Σίγουρα το ΝΑΤΟ έχει ένα ρόλο για την αποκλιμάκωση μεταξύ των δύο συμμάχων και αυτός είναι ένας ρόλος που έχει εκπληρώσει. Έχουμε θέσει σε εφαρμογή κάποια βήματα που μπορούν να ληφθούν για διασφαλιστεί ότι οι εντάσεις δεν αυξάνονται εξαιτίας κάποιας σύγκρουσης ή κάποιου λάθους γιατί σίγουρα δε θέλουμε από δύο συμμάχους να κάνουν στρατιωτικά βήματα ο ένας εναντίον του άλλου. Αυτός είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ. Ενθαρρύνουμε και τις δύο πλευρές να καθίσουν με τους Γερμανούς, που έχουν συμφωνήσει ότι θα είναι ένας διαμεσολαβητής που εμπιστεύονται και οι δύο και συμφωνούμε με αυτό. Η Γερμανία θα ήταν ένα καλό μέρος για αυτούς ώστε να ρυθμίσουν το υποκείμενο ζήτημα που είναι ποια είναι τα θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!