Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Πραγματοποιήθηκε η Art Paris στο Γκραν Παλέ
[Euronews]: Πραγματοποιήθηκε η Art Paris στο Γκραν Παλέ

[Euronews]: Πραγματοποιήθηκε η Art Paris στο Γκραν Παλέ

Στην αρχή ακυρώθηκε. Μετά έγινε διαδικτυακά. Τώρα πραγματοποιήθηκε και με φυσική παρουσία. Η φουάρ του Παρισιού, η Art Paris είναι η πρώτη μεγάλη εικαστική διοργάνωση που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους έξι μήνες. 57.000 επισκέπτες πέρασαν τις πόρτες του Γκραν Παλέ για να δουν έργα 900 καλλιτεχνών:

«Στις αίθουσες τέχνης ανησυχούν πολύ. Δεν βλέπουν συλλέκτες. Δεν πούλησαν τίποτε. Είναι μια πολύ αγχωτική περίοδος. Εδώ όμως βλέπουμε τη χαρά και την ελπίδα των ιδιοκτητών των γκαλερί που μπορούν να παρουσιάσουν τους καλλιτέχνες τους και να πουλήσουν τα έργα τους» αναφέρει ο Γιγιόμ Πιανς, διευθυντής της διοργάνωσης.

Οι απαγορεύσεις στα διεθνή ταξίδια έπαιξαν και αυτές ρόλο, δυσκολεύοντας την έλευση ξένων αγοραστών: «Ο πιο αδύναμος κρίκος, οι πιο εύθραυστοι σ’ αυτό το οικοσύστημα είναι οι νεότεροι καλλιτέχνες, γιατί χρειάζονται να αναγνωριστούν και εκτός της γαλλικής εικαστικής σκηνής» επισημαίνει ο ανεξάρτητος επιμελητής Γκαέλ Σαρμπό.

Για να υποστηρίξει αυτούς τους καλλιτέχνες η Art Paris δημιούργησε το χώρο με το όνομα «Υποσχέσεις». 14 γκαλερί παρουσίασαν έργα ζωγραφικής και γλυπτά. Η Ρόζα Μαρία Ούντα Σούκι είναι από την Βενεζουέλα. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της εστιάζει στην καθημερινότητα και στην έννοια της οικίας: «Δεν βλέπω το μπάνιο ως έναν συνηθισμένο χώρο, αλλά ως ένα ξεχωριστό μέρος όπου μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας, όταν είμαστε μόνοι μας, όπου μπορούμε να διαχειριστούμε τα αισθήματά μας σε ένα ασφαλές πλαίσιο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!