Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΠΟΥ: Πως επιδρά η πανδημία στην καταπολέμηση της Ιλαράς
[Euronews]: ΠΟΥ: Πως επιδρά η πανδημία στην καταπολέμηση της Ιλαράς

[Euronews]: ΠΟΥ: Πως επιδρά η πανδημία στην καταπολέμηση της Ιλαράς

Τα κρούσματα ιλαράς μειώθηκαν το 2020 στον κόσμο, αλλά οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19 διατάραξαν τις εκστρατείες εμβολιασμού και πρόληψης, προειδοποίησαν σήμερα ο ΠΟΥ και οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

“Τον Νοέμβριο, περισσότερα από 94 εκατομμύρια άνθρωποι κινδύνευαν να μην εμβολιαστούν όπως είχε προγραμματιστεί λόγω της διακοπής των εκστρατειών για την καταπολέμηση της ιλαράς σε 26 χώρες”, σημειώνουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

“Πολλές από αυτές τις χώρες γνωρίζουν επί του παρόντος την αναζωπύρωση επιδημιών. Ανάμεσα στις χώρες που ανέβαλαν τις προγραμματισμένες εκστρατείες για το 2020, μόνο οκτώ (Βραζιλία, Αιθιοπία, Νεπάλ, Νιγηρία, Φιλιππίνες, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Σομαλία) επανέλαβαν την εκστρατεία τους, μετά μια αρχική καθυστέρηση”, σημειώνεται στο έγγραφο.

“Πριν εμφανιστεί η κρίση του κορονοϊού, ο κόσμος μαστιζόταν από μια κρίση ιλαράς, η οποία δεν έχει εξαφανιστεί”, δήλωσε η Χενριέτα Φορ, εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF.

Πράγματι, η ιλαρά σκότωσε 207.500 ανθρώπους πέρυσι παγκοσμίως, αριθμό αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το 2016.

Η ιλαρά είχε εξαπλωθεί σε όλες τις περιοχές, με σημαντικές επιδημίες να έχουν αναφερθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στη Μαδαγασκάρη, στην Ουκρανία, στα νησιά Σαμόα και στη Βραζιλία.

Συνολικά, σχεδόν 870.000 κρούσματα ιλαράς αναφέρθηκαν το 2019, ο υψηλότερος αριθμός που είχε να καταγραφεί από το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!