Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΠΟΥ: Εγκρίθηκε το κινεζικό εμβόλιο Sinovac
[Euronews]: ΠΟΥ: Εγκρίθηκε το κινεζικό εμβόλιο Sinovac

[Euronews]: ΠΟΥ: Εγκρίθηκε το κινεζικό εμβόλιο Sinovac

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε «πράσινο φως» για την χρήση ενός ακόμα εμβολίου κατά του Covid-19.

Πρόκειται για το Sinovac, το δεύτερο εμβόλιο που προέρχεται από την Κίνα. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, είναι «ασφαλές, αποτελεσματικό και εύκολο στην αποθήκευση» και χορηγείται σε δύο δόσεις.

Συνολικά, 8 εμβόλια (τα Pfizer/BioNTech, Astrazeneca-SK Bio, Serum Institute of India, Astra Zeneca EU, Janssen, Moderna, Sinopharm και Sinovac) έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την καταπολέμηση του Covid-19.

Οι εμβολιασμοί, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναδεικνύονται σε έναν ακόμα παράγοντα διαχωρισμού πλούσιων και φτωχών.

«Μας ανησυχεί βαθιά ότι μία πανδημία δύο ταχυτήτων» δήλωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, «προκαλεί οικονομική ανάκαμψη δύο ταχυτήτων, με αρνητικές συνέπειες για όλες τις χώρες. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι ο εμβολιασμός του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ενίσχυση της παγκόσμιας παραγωγής. Με άλλα λόγια, η πολιτική των εμβολίων είναι οικονομική πολιτική»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καταγγείλλει ότι είναι άδικο σε κάποεις χώρες να μην υπάρχουν αρκετά εμβόλια για τους ενήλικες και σε άλλες να εμβολιάζονται έφηβοι.

Στις τελευταίες προστίθεται και η Πολωνία, όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανοίγουν οι εμβολιασμοί για παιδιά 12 έως 15 ετών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει την χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για παιδιά από 12 ετών και πάνω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!