Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΠΟΥ-Covid-19: Ο πλανήτης έχει μπει στο στάδιο ενός «απαρτχάιντ εμβολίων»
[Euronews]: ΠΟΥ-Covid-19: Ο πλανήτης έχει μπει στο στάδιο ενός «απαρτχάιντ εμβολίων»

[Euronews]: ΠΟΥ-Covid-19: Ο πλανήτης έχει μπει στο στάδιο ενός «απαρτχάιντ εμβολίων»

Ο πλανήτης έχει μπει στο στάδιο ενός «απαρτχάιντ εμβολίων», δηλώνει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ το διασημότερο άγαλμα παγκοσμίως του Ιησού Χριστού φωτίστηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο υπέρ της εμβολιαστικής ισότητας.

Επιπρόσθετα, τέσσερις περιπτώσεις θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca καταγράφηκαν στο διάστημα 23 Απριλίου-6 Μαΐου στη Γαλλία, αναβάλλεται για το επόμενο έτος το Φόρουμ του Νταβός που φέτος θα διεξαγόταν στη Σιγκαπούρη, στη Γερμανία, το Υπουργείο Υγείας εισηγείται κατάργηση της σειράς προτεραιότητας για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 από τις 7 Ιουνίου, στην Ιταλία, η Κυβέρνηση Ντράγκι προτίθεται να μεταθέσει στις 11 το βράδυ την απαγόρευση κυκλοφορίας και να την καταργήσει από τις 21 Ιουνίου.

ΠΟΥ

Ο κόσμος έχει φτάσει σε μια κατάσταση «απαρτχάιντ εμβολίων», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, και δεν διατρέχει πλέον τον κίνδυνο μόνο αυτής της κατάστασης.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη κοινοχρησίας. Άρα η λύση είναι περισσότερη κοινή χρήση», είπε σε διαδικτυακή εκδήλωση στο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού.

Νωρίτερα, κάλεσε τους παρασκευαστές εμβολίων κατά της Covid-19 να διαθέσουν εμβόλια στον μηχανισμό Covax, που δημιουργήθηκε προκειμένου να προσφερθούν εμβόλια στις πιο φτωχές χώρες, νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, λόγω έλλειψης προσφοράς που προκάλεσαν οι διαταράξεις στις εξαγωγές από την Ινδία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!