Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ιταλία
[Euronews]: Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ιταλία

[Euronews]: Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ιταλία

Έτσι είναι πλέον η είσοδοι των Ιταλικών σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Μαθητές και δάσκαλοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους για να θερμομετρούνται πριν μπουν στο κτίριο.

Είμαστε στη Ρώμη σε ένα ιδιωτικό καθολικό σχολείο. Όπως και σε όλα τα άλλα σχολεία στην Ιταλία, δημόσια και ιδιωτικά, εφαρμόζονται τα κυβερνητικά μέτρα για το άνοιγμά τους. Μεταξύ αυτών είναι και τα μονά θρανία σε απόσταση ενός μέτρου.

Πολλά σχολεία δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα γιατί οι αίθουσες είναι πολύ μικρές. Οι μαθητές από μια τάξη κινδυνεύουν να χωριστούν, για κάποιους υπάρχει και ο κίνδυνος της καραντίνας με την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία. Σε αυτό το καθολικό σχολείο έχουν βρει μια πρωτοποριακή λύση, έχουν μετατρέψει την εκκλησία σε αίθουσα διδασκαλίας.

«Διαπιστώσαμε ότι εδώ μπορούν να χωρέσουν 23 θρανία άνετα σε απόσταση ενός μέτρου το ένα από το άλλο, ειδικά σε αυτή την αίθουσα ακόμα και σε απόσταση 2 μέτρων και έχουμε βάλει αυτοκόλλητα στο πάτωμα ώστε και οι ίδιοι οι μαθητές που ξέρουμε ότι είναι λίγο ατίθασοι και μετακινούν τα θρανία συνέχεια θα μπορούν να τα βάλουν πίσω στη σωστή τους θέση» δήλωσε ο καθηγητής του σχολείου Pio IX.

Πριν την είσοδό τους οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή σε 7 από τις 20 περιφέρειες της Ρώμης τα σχολεία θα αρχίσουν μια εβδομάδα αργότερα εξαιτίας προβλημάτων στην οργάνωση, ουσιαστικά την έλλειψη καθηγητών και της χρηματοδότησης για να εφαρμοστούν τα μέτρα κατά του COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!