Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πορτογαλία: Σε δίκη παραπέμφθηκε ο Ζοζέ Σόκρατες
[Euronews]: Πορτογαλία: Σε δίκη παραπέμφθηκε ο Ζοζέ Σόκρατες

[Euronews]: Πορτογαλία: Σε δίκη παραπέμφθηκε ο Ζοζέ Σόκρατες

Δικαστής της Λισαβόνας παρέπεμψε τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες σε δίκη με κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και πλαστογραφία, αλλά είπε ότι οι κατηγορίες για πάνω από 12 αδικήματα που σχετίζονται με διαφθορά έχουν παραγραφεί.

Ο δικαστής Ίβο Ρόζα αποφάσισε ότι 1,7 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος σε μετρητά, που δόθηκε στον Σόκρατες από έναν παιδικό φίλο που εργαζόταν σε μια πορτογαλική κατασκευαστική εταιρεία ισοδυναμούσε με μια προσπάθεια να αποκτήσει επιρροή στον πρωθυπουργό και να κερδίσει συμβόλαια.

Ο Ζοζέ Σόκρατες από το δικαστήριο μίλησε για ψεύδη που θα αποδειχθούν: «Όλα τα μεγάλα ψέματα που ειπώθηκαν στον πορτογαλικό λαό για επτά χρόνια, ο λόγος για τον οποίο συνελήφθην, δυσφημίστηκα, όλα είναι ψέματα. Αυτό αποδείχθηκε εδώ σήμερα, ο δικαστής εξέτασε λεπτομερώς αυτές τις κατηγορίες. Το ζήτημα της κρυμμένης περιουσίας είναι ψευδές, αυτό είναι ψέμα»

Υποστηρίζει ότι τα χρήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως έργα τέχνης και η χρήση ενός πολυτελούς διαμερίσματος στο Παρίσι, ήταν δάνεια από τον παλιό φίλο του.

Οι κατηγορίες πλαστογράφησης σχετίζονται με τα έγγραφα που συνδέονται με τις πληρωμές.

Ο δικαστής είπε ότι επειδή οι πληρωμές έγιναν σε μετρητά και στις τηλεφωνικές συνομιλίες οι δύο άντρες χρησιμοποιούσαν κωδικούς όταν μιλούσαν για χρήματα, υπάρχουν υπόνοιες για διεφθαρμένες πράξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!