Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας – Μικροεπεισόδια με την αστυνομία
[Euronews]: Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας – Μικροεπεισόδια με την αστυνομία

[Euronews]: Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας – Μικροεπεισόδια με την αστυνομία

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι περίπου 600 φοιτητές που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας τάσσονται κατά του νέου τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κατά της δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Διαδήλωση φοιτητώνThanassis Stavrakis/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

O επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων ενημέρωσε τους φοιτητές πως η συγκέντρωση αντιτίθεται στα μέτρα κατά της πανδημίας και τους ζήτησε να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Την ίδια ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο με τα 15 βασικά σημεία του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για επτά ημέρες, το νομοσχέδιο έχει τεθεί σε ηλεκτρονική διαβούλευση.

Λόγω της συγκέντρωσης, κλειστοί παρέμειναν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Το ψήφισμα των Συλλόγων

Σε συνέχεια των αντι-εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων το Υπουργείο Παιδείας θέτει σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση το οποίο αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εισάγει όριο φοίτησης στα πανεπιστήμια και δημιουργεί ομάδα πανεπιστημιακής αστυνομίας. Πρόκειται για μέτρα που αποτελούν casus belli για το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα εδώ και δεκαετίες και θα αλλάξουν άρδην τον χάρτη της δημόσιας εκπαίδευσης στην κατεύθυνση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που τίθεται σε εφαρμογή όλα τα προηγούμενα χρόνια και η οποία δε φέρει νομιμοποίηση από κανένα κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!