Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πολωνία:Συρματόπλεγμα για να αποτρέψει τις ροές μεταναστών
[Euronews]: Πολωνία:Συρματόπλεγμα για να αποτρέψει τις ροές μεταναστών

[Euronews]: Πολωνία:Συρματόπλεγμα για να αποτρέψει τις ροές μεταναστών

Φράκτη ύψους 2,5 μέτρων από συρματόπλεγμα κατασκευάζει η Πολωνία κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία για να αποτρέψει τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην ΕΕ.

Χιλιάδες μετανάστες διέσχισαν ή προσπάθησαν να περάσουν από τη Λευκορωσία στα ανατολικά κράτη μέλη της ΕΕ, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία τους τελευταίους μήνες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποψιάζεται ότι η ροή των μεταναστών κατευθύνεται από το καθεστώς της Λευκορωσίας ως μια μορφή αντίποινων εναντίον των κυρώσεων της ΕΕ.

Η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής το χαρακτήρισαν «υβριδική επίθεση» σε ολόκληρη την ΕΕ και δεσμεύτηκαν να σφραγίσουν τα σύνορα για να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών.

Οι Πολωνοί συνοριοφύλακες την Παρασκευή δήλωσαν ότι απέτρεψαν 3.059 προσπάθειες διέλευσης των συνόρων μέχρι τώρα τον Αύγουστο, συμπεριλαμβανομένων 55 το τελευταίο 24ωρο.Η Πολωνία τις τελευταίες ημέρες διπλασίασε επίσης σε 2.000 στρατιώτες το στρατιωτικό της απόσπασμα κατά μήκος των ανατολικών συνόρων για να βοηθήσει την συνοριοφυλακή.

Μια ομάδα μεταναστών, που σύμφωνα με μια φιλανθρωπική οργάνωση που τους βοήθησε, είναι όλοι από το Αφγανιστάν, έχει εγκλωβιστεί στα σύνορα για σχεδόν τρεις εβδομάδες.Οι Πολωνοί φρουροί τους εμποδίζουν να περάσουν για να υποβάλουν αιτήσεις ασύλου, με την κυβέρνηση να λέει ότι αυτό θα σημαινε πως υποκύπτει στον «εκβιασμό» του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν παροτρύνει την Πολωνία να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!