Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πολωνία: Οι νέοι και οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών
[Euronews]: Πολωνία: Οι νέοι και οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών

[Euronews]: Πολωνία: Οι νέοι και οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών

Αν και κέρδισε τον αντίπαλό του στον πρώτο γύρο, ο απερχόμενος πρόεδρος της Πολωνίας δεν έχει εξασφαλισμένη νίκη με αυτοδυναμία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και έτσι ίσως να χρειαστεί να στραφεί στην ακροδεξιά για να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Κανείς από τους υποψηφίους που πέρασαν στον δεύτερο γύρο δεν αξίζει την υποστήριξή μας», δήλωσε ο υποψήφιος του κόμματος της Συνομοσπονδίας.

Το ακροδεξιό κόμμα Συνομοσπονδια έλαβε την ψήφο ενός εκατομμυρίου 300.000 πολιτών.

«Η Συνομοσπονδία δεν υποστηρίζει επίσημα κανέναν από τους υποψήφιους. Αφήνουμε αυτή την απόφαση στους ψηφοφόρους μας που είναι οι πιο έξυπνοι ψηφοφόροι στην Πολωνία, σίγουρα θα κάνουν τη σωστή επιλογή», δηλώνει στο euronews ο Κόνραντ Μπέρκοβιτς, βουλευτής της Συνομοσπονδίας.

Οι νέοι φαίνεται ότι προτίμησαν τον κεντροαριστερό υποψήφιο Ζίμον Χολόβνια, ο οποίος έλαβε πάνω από 2 εκατομμύρια, 600.000 ψήφους,

«Πολλοί από τους ψηφοφόρους του Ζίμον Χολόβνια δεν έχουν υποψήφιο στον δεύτερο γύρο. Και δεν θέλουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο δεινά. Οι περισσότεροι βέβαια αυτό θα κάνουμε και αυτο είναι ο Ραφάλ Τρζακόφσκι», λέει ο ακτιβιστής Μάσιετζ Πίκορ.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης κάνει ό, τι μπορεί για να πάρει αυτές τις ψήφους. Για το λόγο αυτό συναντήθηκε με τον Χολόβνια.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κινητοποίηση ή μη και η κατεύθυνση των νέων είναι οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν την έκβαση των εκλογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!