Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Euronews]: Οι πόλεις του μέλλοντος: Κλιματικά ουδέτερες με έξυπνες εφαρμογές σε ενέργεια και μεταφορές
[Euronews]: Οι πόλεις του μέλλοντος: Κλιματικά ουδέτερες με έξυπνες εφαρμογές σε ενέργεια και μεταφορές

[Euronews]: Οι πόλεις του μέλλοντος: Κλιματικά ουδέτερες με έξυπνες εφαρμογές σε ενέργεια και μεταφορές

Καλώς ήλθατε σ’ αυτή την ειδική εκπομπή Futuris, που είναι αφιερωμένη στις αποστολές που θέτει σε εφαρμογή η Ε.Ε. στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, για να βρει λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας. Τα πέντε πεδία στα οποία εστιάζει αυτή η πρωτοβουλία, μαζί με το πρόγραμμα Horizon Europe, που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2021, είναι: η μάχη κατά του καρκίνου, η υγεία των ωκεανών, των θαλασσών και των υδάτινων περιοχών της ενδοχώρας, η υγεία του εδάφους και των τροφίμων, η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, οι κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις.

Σήμερα θα ανακαλύψουμε πώς θα φτάσουμε να έχουμε 100 ευρωπαϊκές πόλεις με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, μέχρι το 2030. Η Χάνα Γκρόνκιεβιτς Βαλτς, πρόεδρος της αποστολής για τις κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μας εξηγεί γιατί είναι τόσο σημαντικό να περιορίσουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο στις πόλεις μας:

«Οι πόλεις καλύπτουν περίπου το 3% της επιφάνειας της Γης και παράγουν το 72% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Άρα οι πόλεις είναι ακριβώς το μέρος, όπου μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να επηρεάσουμε τα πράγματα για την αλλαγή του κλίματος, κάνοντας τις να έχουν ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Γιατί η κινητικότητα, η στέγαση, τα σκουπίδια είναι ζητήματα που μπορούμε να τα διαχειριστούμε, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!