Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πλατεία Συντάγματος: Μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων στον πολιτισμό
[Euronews]: Πλατεία Συντάγματος: Μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων στον πολιτισμό

[Euronews]: Πλατεία Συντάγματος: Μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων στον πολιτισμό

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα του πολιτισμού συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία αλλά και το δικαίωμα στη ζωή, καθώς η υπό όρους λειτουργία των πολιτιστικών χώρων το καλοκαίρι και οι δυσοίωνες προβλέψεις για το φθινόπωρο λόγω κορονοϊού, προκαλούν τεράστια ανησυχία.

Οι εργαζόμενοι φοβούνται μακρά περίοδο ανεργίας. Δεν ξέρουν ακόμη πώς και πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οι παθογένειες του κλάδου αρκετές, οι εργασιακές σχέσεις πολλές και διαφορετικές, όπως και οι ανάγκες του κάθε επαγγέλματος. Αυτό που ζητούν είναι στήριξη και προστασία από το κράτος , ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον πολιτισμό.

Γιώργος Μητρόπουλος

Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου επισημαίνει: «Πρέπει η πολιτεία να μας δει γιατί μέχρι τώρα ήμασταν αόρατοι. Πρέπει να μας προστατέψει. Να ασχοληθεί πιο πολύ με αυτούς που δεν φαίνονται, παρά με αυτούς που φαίνονται. Αυτοί που φαίνονται πολύ, πολλοί από αυτούς δεν έχουν ανάγκη. Αυτοί όμως που δεν φαίνονται έχουν».

Η Κατερίνα Φώτη είναι χορεύτρια και Νομική Σύμβουλος του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ):«Είναι χρέος μας να μπούμε σε μια διαδικασία κυλιόμενης κινητοποίησης, όχι μόνο για να δικαιωθούμε γ’ αυτά που ζητάμε αυτή την στιγμή, αλλά για να σταματήσει ο πολιτισμός να είναι ένα πάρεργο, να σταματήσει να είναι ένα χόμπι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!