Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πυρκαγιά στην Κύπρο: Τα πρώτα μέτρα για τη βοήθεια των πληγέντων
[Euronews]: Πυρκαγιά στην Κύπρο: Τα πρώτα μέτρα για τη βοήθεια των πληγέντων

[Euronews]: Πυρκαγιά στην Κύπρο: Τα πρώτα μέτρα για τη βοήθεια των πληγέντων

Μέτρα για βοήθεια των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές σε Λεμεσό και ορεινή Λάρνακας, αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα ητς Κυριακής στη Βαβατσινιά με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις στη Βαβατσινιά, όπου επισκέφθηκε το απόγευμα το Κέντρο Διαχείρισης που στήθηκε για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Λεμεσό και ορεινή Λάρνακας, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισσινού είπε ότι «μετά τις αποτελεσματικές ρίψεις των ελλαδικών και ισραηλινών πτητικών μέσων και τον περιορισμό των εστιών, οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών επιθεώρησαν τις πληγείσες Κοινότητες, οι οποίες και χαρακτηρίζονται πλέον ασφαλείς. Αυτό επιτρέπει πλέον την είσοδο των συνεργατών του Υπουργείου Εσωτερικών και των Επαρχιακών Διοικήσεων για εκτίμηση ζημιών».

Ως εκ τούτου, συνέχισε «είχε συγκληθεί σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εσωτερικών, στην οποία παρακάθισαν όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες. Αποφασίστηκε η σύσταση συνεργείων των Επαρχιακών Διοικήσεων Λάρνακας και Λεμεσού τα οποία και ξεκινούν άμεσα εντός της ημέρας τη διαδικασία της καταγραφής και των εκτιμήσεων όπως η σχετική οδηγία του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Πιο συγκεκριμένα «αποφασίστηκε η μεταφορά όσων έχουν ανάγκη στέγασης σε ξενοδοχειακές μονάδες, πέραν των 28 ατόμων που, ήδη, φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Λευκωσίας. Ακόμα αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της καταγραφής και της εκτίμησης όλων των ζημιών στα οικιστικά, αλλά και εμπορικά υποστατικά, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη και υποβολή των σχετικών εκθέσεων στον Υπουργό Εσωτερικών, ώστε να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!