Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Το «πείραμα» της Ταϊλάνδης: Τουρίστες χωρίς καραντίνα στο Πουκέτ
[Euronews]: Το «πείραμα» της Ταϊλάνδης: Τουρίστες χωρίς καραντίνα στο Πουκέτ

[Euronews]: Το «πείραμα» της Ταϊλάνδης: Τουρίστες χωρίς καραντίνα στο Πουκέτ

Τουρίστες χωρίς καραντίνα στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του Πουκέτ. Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε το νέο πειραματικό μοντέλο σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομία της που βασίζεται στον τουρισμό και έχει πληγεί από την πανδημία. Οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να ταξιδεύουν στο Πουκέτ χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα.

Ο κυβερνήτης της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης, είπε ότι το “μοντέλο του Πουκέτ” θα ξεκινήσει κάποια στιγμή από τον Ιούλιο και μετά.

«Το τρίτο τρίμηνο οι ξένοι τουρίστες μόνο στο Πουκέτ δεν θα χρειαστεί να μπαίνουν σε καραντίνα. Στις υπόλοιπες περιοχές ισχύει επταήμερη καραντίνα στο ξενοδοχείο και σε σφραγισμένες περιοχές και στη συνέχεια ελεύθερη περιήγηση στην Ταϊλάνδη, σ.σ. και σφραγισμένες περιοχές. Στο τέταρτο τρίμηνο οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται τις περιοχές Πουκέτ, Φανγκ Νγκ, Σαμούι, Πατάγια και Τσιάνγκ Μάι δεν θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα»

Τα σχέδια απαιτούν ακόμη τελική έγκριση από την κυβέρνηση. 40 εκατομμύρια τουρίστες σχεδίαζαν να ταξιδέψουν το 2020 στην Ταϊλάνδη αλλά μόνο 6,7 εκατομμύρια κατάφεραν να εισέλθουν στο βασίλειο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού.

Τα αυστηρά μέτρα κράτησαν υπό έλεγχο τα κρούσματα 28.500 σε πληθυσμό 70 εκατομμυρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!