Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Ποιοι και πόσοι είναι οι φτωχοί στην Ελλάδα
[Euronews]: Ποιοι και πόσοι είναι οι φτωχοί στην Ελλάδα

[Euronews]: Ποιοι και πόσοι είναι οι φτωχοί στην Ελλάδα

18 στους 100 βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας στην Ελλάδα, με το εισόδημά τους να μην φτάνει καν στα 5.000 ευρώ τον χρόνο.

Αυτό προκύπτει από την «ακτινογραφία» της εισοδηματικής κατάστασης στην Ελλάδα, το 2019, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ .

Σύμφωνα με αυτή, το 17,9% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ( και αυτό παρά τα επιδόματα και τις κοινωνικές μεταβιβάσεις που χορηγούνται από το κράτος), ενώ το 16,2% βρίσκεται σε υλική στέρηση.

Τι σημαίνει να είσαι φτωχός στην Ελλάδα

Το κατώφλι της φτώχειας στην Ελλάδα, όπως διευκρινίζει η ΕΛΣΤΑΤ, ανέρχεται στο ποσό των 4.917 ευρώ ετησίως ανά μονοπρόσωπο νοικοκυριό.

Για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 10.326 ευρώ τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι 4 άτομα καλούνται να επιβιώσουν με λιγότερο από 900 ευρώ το μήνα.

Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 698.454 σε σύνολο 4.123.242. Αυτό αντιστοιχεί σε 1.881.600 πολίτες από τους συνολικά 10.534.857 του ζούνε στην Ελλάδα, ποσοστό 17,8%.

Ο κίνδυνος φτώχειας εκτοξεύεται στις περιπτώσεις των μονογονεϊκών οικογενειών, όπου αγγίζει το 37%.
Πόσο βοηθάνε τα επιδόματα

Αν δεν υπήρχαν τα επιδόματα (όπως το κοινωνικό μέρισμα, το επίδομα μακροχρόνια ανέργων, τα επιδόματα τέκνων και τα επιδόματα/ βοηθήματα ανεργίας, ασθένειας, αναπηρίας ή ανικανότητας, ή και οι εκπαιδευτικές παροχές, πάνω από ένας στους πέντε Έλληνες θα ήταν φτωχός (το ακριβές ποσοστό είναι 23,2%)

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι οι καλύτερα προστατευμένοι από τη φτώχεια στην Ελλάδα είναι οι συνταξιούχοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!