Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ποια είναι η Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ – Και γιατί έχει σημασία
[Euronews]: Ποια είναι η Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ – Και γιατί έχει σημασία

[Euronews]: Ποια είναι η Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ – Και γιατί έχει σημασία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ επέλεξε τη δικαστή Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για τη θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ που άφησε κενή ο θάνατος της Ρουθ Γκίνσμπουργκ.

Η ανακοίνωση έγινε στον Λευκό Οίκο.

Ντόναλτ Τραμπ
πρόεδρος ΗΠΑ

Η δικαστής Μπάρετ θεωρείται το ιδεολογικό «αντίβαρο» της προοδευτικής Γκίνσμπουργκ, με συντηρητικές θέσεις σε σειρά ζητημάτων και βαθιά πίστη στην καθολική εκκλησία.

Αντίθετα με τα υπόλοιπα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου που είναι απόφοιτοι του Χάρβαρντ και Γέιλ, η Μπάρετ πήρε το πτυχίο της από το καθολικό πανεπιστήριο Notre Dame της Ιντιάνα.
Έχει επτά παιδιά, εκ των οποίων τα δύο είναι υιοθετημένα από την Αϊτή.

Έχει ταχθεί κατά της θανατικής ποινής, που θεωρεί ότι είναι αντίθετη στο καθολικό δόγμα. Παρόλα αυτά, έχει διαβεβαιώσει ότι η πίστη της δεν επηρεάζει τις δικαστικές της αποφάσεις.

Επίσης, σε άρθρο της έχει υποστηρίξει ότι η ζωή ξεκινάει από τη σύλληψη, γεγονός που πολλοί εκλαμβάνουν ως θέση κατά του δικαιώματος στις αμβλώσεις.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της έγινε γνωστό ότι η Μπάρετ και ο σύζυγός της (δικηγόρος και πρώην δημόσιος κατήγορος) ανήκουν σε μία χριστιανική οργάνωση με το όνομα People of Praise, που είναι γνωστή για την πατριαρχική δομή της και τις πατριαρχικές θέσεις που στηρίζει.

Οι Δημοκρατικοί θεωρούν την Μπάρετ ως απειλή για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις μειονότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!