Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Περού-προεδρικές εκλογές: Η Κέικο Φουχιμόρι προηγείται στην καταμέτρηση
[Euronews]: Περού-προεδρικές εκλογές: Η Κέικο Φουχιμόρι προηγείται στην καταμέτρηση

[Euronews]: Περού-προεδρικές εκλογές: Η Κέικο Φουχιμόρι προηγείται στην καταμέτρηση

Στο Περού, τη χώρα που κατατάσσεται πρώτη στον κόσμο σε αριθμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων, επικρατεί αβεβαιότητα όσον αφορά το ποιος ή ποια θα αναλάβει την προεδρία: τα πρώτα επίσημα μερικά αποτελέσματα φέρουν την υποψήφια της λαϊκιστικής δεξιάς, την Κέικο Φουχιμόρι, να προηγείται, αλλά μένουν να καταμετρηθούν οι ψήφοι στις επαρχίες, που αναμένεται ότι θα ευνοήσουν τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Πέδρο Καστίγιο, ανατρέποντας την τάση μέχρι εδώ.

Περίπου πέντε ώρες μετά το πέρας της διαδικασίας, στις 19:00 (τοπική ώρα· 03:00 ώρα Ελλάδας), τα πρώτα αποτελέσματα φέρουν την κυρία Φουχιμόρι να εξασφαλίζει το 52,9% των ψήφων, ανέφερε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής (ONPE), ο Πιέρο Κορβέτο. Το ποσοστό αυτό όμως δεν αφορά παρά το 42% των 86.488 εκλογικών τμημάτων που έχει ενσωματωθεί μέχρι στιγμής.

Με δεδομένη τη μικρή διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων, δεν είναι διόλου σίγουρο ότι αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Η καταμέτρηση ενδέχεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Η αναμέτρηση είναι τόσο αμφίρροπη που «δεν θα ξέρουμε» το αποτέλεσμα προτού καταμετρηθεί και «η τελευταία ψήφος», εκτίμησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η πολιτολόγος Τζέσικα Σμιθ. Τα πράγματα «είναι ακόμη πολύ συγκεχυμένα, η διαφορά είναι πολύ μικρή», εξήγησε.

Στην χώρα της Λατινικής Αμερικής που κατατάσσεται τρίτη βάσει της επιφάνειάς της (1,28 εκατ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!